Başarılı Kurulum İ5 3330 / GA-B75-D3V / NVIDIA GT 220 1 GB / High Sierra

Bileşenler:
  • Intel Core i5 3330
  • Gigabyte GA-B75-D3V
  • Nvidia GT 220
Kullanılan sürüm/versiyon: macOS High Sierra 10.13.6

Kullandığım İmaj ve Makale

macOS High Sierra 10.13.6 AMD & Intel Güncel Kurulum İmajı - Technopat Sosyal

Yaptığım Ayarlar:

• Windows 8/10 Features → Other OS
  • Initial Display Output → IGFX
  • USB Configuration
    • XHCI Hand-off → Enabled
  • Chipset
    • Vt-d → Disabled
  • Internal Graphics → Enabled
  • Save & Exit
    • Save and Exit > Yes
Kurulumdan sonra nvidia web driver kurmadım zaten içerisinde kurulu geldi. Config üzerinden nvidia-web işaretlemem yeterli oldu.

Dahili ekran kartının üzerinden vga çıkışı alabiliyordum fakat HDMI çıkışı alamıyordum.
Hackintool ile herhangi bir işlem yapmadan sadece platform id ye ekran kartının aygıt kimliğini yazmamla beraber akıcı şekilde görüntü almaya başladım 😄

Ekran Resmi 2019-12-12 11.52.16.png

Ekran Resmi 2019-12-12 11.44.49.png
Ekran Resmi 2019-12-12 11.52.16.png
Ekran Resmi 2019-12-12 11.44.49.png

@blackandyellow ve @Recep Baltaş farklı ile sistemin kurulumunu tamamladım ve başarılı kurulum yapabildim. Emeğinize sağlık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının performansı nasıl peki? Takılmalar, gecikmeler yaşıyor musun video oynatırken veya animasyonlarda? İşlemcine kıyasla ekran kartı çok düşük kalmış RX570-RX580 takabilirsin aslında.
Sorduğun soru Windows vs OS X ise ben cevap vereyim, oyunlarda yarı yarıya performans düşüşü var, günlük kullanımda ise tam tersi, 2 hatta 3 katı daha rahat ve daha hızlı.

Youtube'da 2K, 4K ve 1080P 60FPS oynatırken sorun oluyor mu?
2K’yi ve 60 FPS’yi denemedim (denediysem bile haberim yoktur, dikkat etmem genelde), 4K’da Windows neyse OS X’te o, Quadro K420 gibi çok güçlü (!) bir kartta denemiştir. (DP görüntü çıkışı ile, 4K’yi HDMI çevirici ile denedim)

Ekran kartının performansı nasıl peki? Takılmalar, gecikmeler yaşıyor musun video oynatırken veya animasyonlarda? İşlemcine kıyasla ekran kartı çok düşük kalmış RX570-RX580 takabilirsin aslında.
İlk aşamada dahili grafik olan hd 2500 kullandım onda video oynatırken ve chrome da takılmalar oluyordu özellikle sistemi kapat dediğimde pixeller birbirine giriyordu. Şimdi ise öyle bir sorunum kalmadı tam anlamıyla stabil çalışıyor diyebilirim. Tabi ekran kartını uprage edeceğim 😃
Youtube'da 2K, 4K ve 1080P 60FPS oynatırken sorun oluyor mu?
1440p 60 fps de hiç bir takılma yok test edip onayladım. 👍

İlk aşamada dahili grafik olan hd 2500 kullandım onda video oynatırken ve chrome da takılmalar oluyordu özellikle sistemi kapat dediğimde pixeller birbirine giriyordu. Şimdi ise öyle bir sorunum kalmadı tam anlamıyla stabil çalışıyor diyebilirim. Tabi ekran kartını uprage edeceğim 😃

1440p 60 fps de hiç bir takılma yok test edip onayladım. 👍
Monitorunuz ne kadar cozunurlugu destek veriyor?

Bir ben yapamadım şu kurulumu. Takılıyor yarıya gelince saatlerce beklemek zorunda kalıyorum ama ilerlemiyor bir türlü. Herhangi bir hata da vermiyor anlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ben yapamadım şu kurulumu. Takılıyor yarıya gelince saatlerce beklemek zorunda kalıyorum ama ilerlemiyor bir türlü. Herhangi bir hata da vermiyor anlamıyorum.
Sanal kurulum önermiyorum. Normal kurulum neden denemiyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı