i5 3330 sistem oyunlarda çökme sorunu

Piano Sonata

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Meslek
Emlak
Arkadaşlar Merhaba. 6 gün önce Windows 7'den Windows 10'a geçtim ve bir takım mavi ekran problemleri ve crash hataları yüzünden beni oldukça bezdirdi ve maalesef temiz bir kurulum yaparak Windows 7'e geri döndüm fakat aynı hataları almaya devam ediyorum.

Windows 10 kullanırken aldığım mavi ekran hataları sadece oyun oynarken oluyordu fakat bu sefer Windows 7 kullanırken direkt crash yiyiyorum. Rocket League, League of Legends, Rainbow Six Siege gibi oyunları oynarken oyunun ilk 1-2 dakikasından sonra tamamen oyun gidiyor. Bilgisayar tamircisine götürüp baktırdım, ekran kartımı başka bir bilgisayara takıp herhangi bir oyunda denedik fakat bir problem yaratmadı. 8GB RAM ve i5 3330 işlemciye sahibim. Oldukça eski bir işlemci. 4GB RAM'i 2012'de, diğer 4GB RAM'i ise 2014 yılında satın almıştım ve 8GB'a yükseltmiştim. O zamandan bu yana kullanıyorum. Şöyle ilginç bir durum var Rocket League oynarken mesela 1 oyun atıyorum ve yaklaşık 5 dakika falan sürüyor ve oyun biter bitmez Rocket.League çalışmayı durdurdu hatası alıyorum. Aynı durum Rainbow Six için geçerli değil. Rainbow'da ana menü gelir gelmez 2 dakika içinde crash hatası alıyorum. Windows Bellek Tanıma yaptım fakat herhangi bir hata görünmüyor. Sadece oyun oynarken crash yiyorum bu arada. Başka hiçbir problem yaşamıyorum. BIOS ve ekran kartı güncel.

Sorunun ne olduğu bilmiyorum herhangi bir fikriniz var mı? Bu sorunu daha önce yaşamış biri varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim. Herkes gibi arkadaşlarımla veya tek başıma oyun oynayarak stres atıyorum ve bu sorunu çözememek ekstra stres yarattı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı