i5-3337U Neden Turbo Kapanıyor?

Sarp Demir

Hectopat
Daha fazla  
Bu işlemcinin normal hızı 1.8, turbo hızı ise 2.7 GHz. Battlefield 1 oynarken bazen işlemci 86 derece olmasına ve 1 saatten fazla oynamama rağmen 2.7 GHz'de çalışıyor. Bazen ise oyuna girdikten 5 dakika sonra, daha işlemci 78 derece iken kapanıyor. Hatta bi ara oyuna girer girmez daha 70 derece iken kapanmıştı. Yani anladığım kadarıyla işlemcinin turboyu kapatmasının nedeni sıcaklık değil, peki ne o zaman? Ayrıca şu videoda adam i5-4200U ile işlemcisi 84 derece olmasına rağmen turboda oynuyor;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani ne oluyor da işlemci turboyu kapatıyor? Sıcaklıktan ise o zaman niye bazen 86 derecede saatlerce oynamama rağmen kapanmıyor da bazen oyunu açar açmaz kapanıyor?

İntel Turbo Boost monitör programını mı kullanıyorsunuz? Bu program Turbo Boost'un çalışmasını engelleyebiliyor. Şarjda değilken Turbo Boost çalışmayabilir. Şarjda olduğu halde en iyi performans modunda değilse de çalışmayabilir. İşlemciniz 89 dereceye kadar Turbo Boost'u kapatmamalı diye biliyorum. Fakat emin değilim modelden modele değişiklik gösterebilir belki. Biosta böyle bir ayar varsa devre dışı bırakılmış olabilir. Arada çalışıyor dediğiniz için son söylediğim düşük bir ihtimal tabii.

İntel Turbo Boost monitör programını mı kullanıyorsunuz? Bu program Turbo Boost'un çalışmasını engelleyebiliyor. Şarjda değilken Turbo Boost çalışmayabilir. Şarjda olduğu halde en iyi performans modunda değilse de çalışmayabilir. İşlemciniz 89 dereceye kadar Turbo Boost'u kapatmamalı diye biliyorum. Fakat emin değilim modelden modele değişiklik gösterebilir belki. Biosta böyle bir ayar varsa devre dışı bırakılmış olabilir. Arada çalışıyor dediğiniz için son söylediğim düşük bir ihtimal tabii.
Hayır, Turbo boost programını kullanmıyorum. Teşekkürler bu arada.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı