i5-3470 için 3.000 TL'ye ekran kartı tavsiyesi

Bütçe
3000
GTX 1650 iyi gider.

PSU yeterli olmayabilir. Ek güç gerektirmeyen ekran kartı alsa daha iyi olur.

GTX 1650 Super sarı sayfada 3.200TL'ye buldum 4 GB darboğaz yapar mı?

Çok mantıksız bir kart.
2. el GTX 1650 veya RX570-580 bulup kalan parayla PSU yükseltilmesi daha mantıklı olabilir.

Hocam GTX 1650 var 3500 TL değer mi?
IMG_20240912_090245.jpg

Çok mantıksız bir kart.
2. el GTX 1650 veya RX570-580 bulup kalan parayla PSU yükseltilmesi daha mantıklı olabilir.

Hocam GTX 1650 var 3500 TL değer mi?
IMG_20240912_090245.jpg

Darboğaz yapmaz mı

Son düzenleme:
Benim eski sistem i5 3470, ekran karti bile takmaya degmez simdiki zamanda, benim arkadasdada vardi GTX1650, i5 3470 Kullaniyordu. Her gun sikayet ediyordu durumundan.
Ben senin yerinde olsam satar 2-ci el daha guncel islemcilere bakardim.

2-ci el az kullanilmis Ryzen 5 5500 ve anakart satiyorlardi 3-4 bin civari. Onlara bak

Yaninada bütçen yoksa RX580 ya da GTX 1650 Super al. Bütçe varsa da RX 6600 ya da 3060'lara bak.

3470'i uzun süre kullandım. GTX 760'a bile yer yer darboğaz yapıp beni zor duruma sokuyordu. Ben sizin yerinize olsam RX 570 veya GTX 1650'den yukarı bir şey bakmazdım. Aksi taktirde ekran kartını kullansın diye grafikleri yükseltirsiniz bu sefer FPS düşer, Grafikleri düşük tutarsınız drop yersiniz. Saçma sapan muhabbetler oluyor diyebiliriz, kısaca.

Darboğaz yapacak diye de 1050ti'a veya daha altlara falan düşmenin manası yok, en mantıklı seçenecek yine RX570 ayarlarında bir ekran kartı tercih etmek olur.

3470'i uzun süre kullandım. GTX 760'a bile yer yer darboğaz yapıp beni zor duruma sokuyordu. Ben sizin yerinize olsam RX 570 veya GTX 1650'den yukarı bir şey bakmazdım. Aksi taktirde ekran kartını kullansın diye grafikleri yükseltirsiniz bu sefer FPS düşer, grafikleri düşük tutarsınız drop yersiniz. Saçma sapan muhabbetler oluyor diyebiliriz, kısaca.

Bu gibi yorumlar kafamı çok karıştırıyor açıkçası PC şu an domino taşları gibi ekran kartı alsam işlemcim düşük kalıyor işlemci alsam ana kartım düşük kalıyor e hepsini yükseltirsem PSU düşük kalıyor komple sistemi satıp yeni sistem alacağım herhalde bu bahsettiğimiz ekran kartları i7 3.ile darboğaz yapar mı?

Darboğaz yapacak diye de 1050ti'a veya daha altlara falan düşmenin manası yok, en mantıklı seçenecek yine RX570 ayarlarında bir ekran kartı tercih etmek olur.
1660s almayı düşünüyorum

Darboğaz yapacak diye de 1050 Ti'a veya daha altlara falan düşmenin manası yok, en mantıklı seçenecek yine RX570 ayarlarında bir ekran kartı tercih etmek olur.

1660S almayı düşünüyorum.

Benim eski sistem i5 3470, ekran karti bile takmaya degmez simdiki zamanda, benim arkadasdada vardi GTX1650, i5 3470 Kullaniyordu. Her gun sikayet ediyordu durumundan.
Ben senin yerinde olsam satar 2-ci el daha guncel islemcilere bakardim.

2-ci el az kullanilmis Ryzen 5 5500 ve anakart satiyorlardi 3-4 bin civari. Onlara bak.

Yaninada bütçen yoksa RX580 ya da GTX 1650 Super al. Bütçe varsa da RX 6600 ya da 3060'lara bak.

Bütçem fazla yok ve 2. el anakart ile işlemciye ne kadar güvenilir bilemiyorum.

Bu gibi yorumlar kafamı çok karıştırıyor açıkçası PC şu an domino taşları gibi ekran kartı alsam işlemcim düşük kalıyor işlemci alsam ana kartım düşük kalıyor e hepsini yükseltirsem PSU düşük kalıyor komple sistemi satıp yeni sistem alacağım herhalde bu bahsettiğimiz ekran kartları i7 3.ile darboğaz yapar mı?

Biraz para biriktir komple degis bence, bütçe olursa teker teker toplama komple sistem alirsin.

Atma hocam ya bende i5 4670 var RX580 4 GB ile darboğaz yapmıyor hiç sorun yaşamadım.

Aynen yapmıyor, 2 yıl boyunca RX 570 8 GB ve i5 4460 Kullandım, GTA V'de polis ararken anlık takılmalar ve Valorant, CS gibi oyunda inişli çıkışlı FPS değerleri mevcut zira işlemci kullanımi hep yüksek. Eğer hiç darboğaz yapmıyor ve ben atıyorsam, yani kart %90 üzerinde sürekli besleniyorsa al birkaç oyundan ekran kaydı bende attığıma inanayım.

O PSU ile 1660S gibi kartlar beslenemeyebilir.

Aynen yapmıyor, 2 yıl boyunca RX 570 8 GB ve i5 4460 Kullandım, GTA V'de polis ararken anlık takılmalar ve Valorant, CS gibi oyunda inişli çıkışlı FPS değerleri mevcut zira işlemci kullanımi hep yüksek. Eğer hiç darboğaz yapmıyor ve ben atıyorsam, yani kart %90 üzerinde sürekli besleniyorsa al birkaç oyundan ekran kaydı bende attığıma inanayım.

O PSU ile 1660S gibi kartlar beslenemeyebilir.

Ben Ultra ayarlarda oynuyorum her oyunu ve darboğaz takılma vs yapmiyor benim sistem.

Yeni konular

Geri
Yukarı