i5 3470 RX 470 sistem oyun oynarken ani FPS düşüşü ve kapanması

erbekm327

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB Dual Channel
İşlemci
i5 3470
Öncelikle merhaba, ben CS:GO Valorant gibi oyunlar oynuyorum ve CS:GO'da boş bir haritada 500 FPS alırken aniden 100'e düşüyor sonra 300 400 500 FPS'ye geri dönüyor.
Valorant'ta ise karakter seçme alanında aynısı oluyor ve bazen monitördeki ekran gidiyor ekran kartı fanından gürültü geliyor. PSU'yu ellediğimde ateş gibi.

Sistemim: i5 3470.
RX 470.
8 GB Dual RAM.
240GB SSD.
500GB HDD.
Frisby 400W PSU.

Çözümü varsa söyleyin şu an yeni PSU alacak durumum yok ekonomiden görülebilir zaten öneriniz varsa yazarsanız iyi olur.

PSU ısınmasının sebebi ucu ucuna yetmesi olabilir drop ondan kaynaklı değildir. O sisteme en az 500 550W bir güç kaynağı gerekiyor stabil çalışması için.

SSD ve HDD sağlık durumu nasıl? Anlık dropların sebebi bazen depolama birimleri olabiliyor.

PSU ısınmasının sebebi ucu ucuna yetmesi olabilir drop ondan kaynaklı değildir. O sisteme en az 500 550W bir güç kaynağı gerekiyor stabil çalışması için.

SSD ve HDD sağlık durumu nasıl? Anlık dropların sebebi bazen depolama birimleri olabiliyor.

SSD sağlamda HDD'yi bilmiyorum zaten oyunlarda o diske kurulu ondan mı kaynaklı?

Drop o kadar büyük sıkıntı değil de ekran kartı fanı niye kökleniyor onun çözümünü arıyorum termal macunlarını değiştirdim işlemci fanını değiştirdim ama bir faydası olmadı

Son düzenleme:
SSD sağlamda HDD'yi bilmiyorum zaten oyunlarda o diske kurulu ondan mı kaynaklı?

HD Tune indirip bir bad sector taraması yapar mısınız?

Drop o kadar büyük sıkıntı değil de ekran kartı fanı niye kökleniyor onun çözümünü arıyorum termal macunlarını değiştirdim işlemci fanını değiştirdim ama bir faydası olmadı.

Zamanında forumda RTX 4070 veya 4080 ile tam hatırlamıyorum bir kart ile aynı sorunu yaşayan vardı. Oyun sırasında bir anda görüntü gidiyor ve fan devri artıyor diyordu. Onda güç kaynağı yetmediği ortaya çıkmıştı. Ekran kartı belli bir wattın üzerine çıktığında sistem gidiyordu. Sizin de benzer sorunu yaşamanız dolayısıyla o da güç kaynağından olabilir diye tahmin ediyorum.

Zamanında forumda RTX 4070 veya 4080 ile tam hatırlamıyorum bir kart ile aynı sorunu yaşayan vardı. Oyun sırasında bir anda görüntü gidiyor ve fan devri artıyor diyordu. Onda güç kaynağı yetmediği ortaya çıkmıştı. Ekran kartı belli bir wattın üzerine çıktığında sistem gidiyordu. Sizin de benzer sorunu yaşamanız dolayısıyla o da güç kaynağından olabilir diye tahmin ediyorum.

Ekran kartı MHz'sini düşürsem güç tüketimini azaltırsam sıkıntı olmaz bence?

Bad sectör de bir sıkıntı yok hepsi sarı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı