İ5 3570K ile GTX 1060 veya RX 480 darboğaz yapar mı ?

b3yaz26

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Radyoloji Teknikeri
İşlemcim overclock ile 4 GHz civarında çalışıyor. Sizce alacağım o iki ekran kartından herhangi biri darboğaz yapar mı ?

Arkadaşlar selamlar.

İntel corei5 3570K işlemcisi, AMD RX480'e yetişemiyor (darboğaz yapıyor).

"Yapmaz!" diyenler neye dayanarak öyle söylüyor anlamış değilim! Ancak anladığım "bilmeden" söyledikleridir.

Oynadığım ve test ettiğim oyunlardan bazıları;
Command&Conquer Generals Zero Hour (ver. 1.04)
Banished
Cities Skylines
Simcity cities of tomorrow
Need for speed most wanted
Battlefield 4

sistemim;
Asus P8Z77-V LE anakart (bios güncelendi), İntel corei5 3570K işlemci, Kingston Hyperx Genesis 2x4GB 1866 Mhz bellek, 240 GB Sandisk Extreme 2 (güncel), 2x1 adet 1 TB Western Digital Black Caviar (64mb cache), Sapphire RX480 Nitro+ O.C. 8 GB 256 Bit ekran kartı (crimson 17.4.1 sürücüsü yüklü), Windows 10 Pro 64 bit (güncel), 750W Corsair RM750X Gold Sertifika güç kaynağı (yeni alındı).

Oynadığım oyunlarda işlemci kullanımı %90'ları geçtiğinde ekran kartımın ancak %25 ila %35'inin kullanıldığını gördüm. Ayrıca güç tüketimi de en fazla 140w ila 150w arasındaydı (yani gerçekten fazla güç tüketmiyor(

Not: Vatan bilgisayar'ın Topkapı şubesindeki ekran kartı bölümündekilerin söylemlerini kaale almayın! Ben kaale aldım ve maalesef işlemcim, ekran kartıma yetişemiyor şuan!

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı