i5 3570K sisteme yükseltme

@Kheaven Dediğim gibi işlemciniz çok güçlü.

Anakartınız destekliyorsa RAM'i 16 GB yaparak işlemcinin yükünü azaltabilir, yetmezse sıvı soğutma alarak işlemciyi O.C edebilirsiniz.

Böylece 2500₺ vermenize gerek kalmaz.

Hatta üsttekiler yapılırsa ilerde GTX 1070 bile takılabilir.

Yine de hemen karar vermeden diğer hocalarımızın da fikrini alalım.

Belki bir yanlışım vardır ve üstteki dediklerimi yapsanız da sonuç değişmeyecektir.

Bu yüzden danışmadan olmaz

@Nazım Paşa @Jira @BERWAR @Pantheon @Frosa @Plyra

Eğer ileriye dönük bir sistem olmasını istiyorsanız alın fakat @Neko'nun da dediği gibi işlemciniz güçlü bir işlemci ve sizi daha 2 yıl götürebilecek kapasiteye sahip. Yani sadece RAM ve iyi bir soğutucuyla da istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Kalan paranın üstüne de biraz daha koyup, 5-6 ay sonra Nvidia Volta serisi kartlardan alabilirsiniz.

@Chaerilus @BERWAR @Neko

Dediklerinizi düşündüm ve gelir gider hesaplaması yaparak şimdiki sistemimle bir müddet daha devam etmeye karar verdim. Birkaç iyileştirme yapacağım ramlerimi 16GB 2400mhz ye çıkarıp birde 2. el Noctua NH-D14 soğutucu alarak işlemciyi overclock yapmak sanırım yetecektir.

Teşekkürler.

Elinizdeki RAM'i bırakıp iki tane 2400MHz RAM almak yerine bir tane 8GB 1600MHz alırsanız daha ucuza gelecektir fakat 2400MHz ile arasında performans farkı çok olur mu bilmiyorum.

Yine sormak lazım
@BERWAR

Ben İ3 2100 işlemcisiyle bile her oyunu oynarken o işlemcinin açmamasının ihtimali yok.

@Kheaven Bence 8GB 1600MHz daha RAM ekleyip toplamda 16 GB RAM yapın.

Sonra da sıvı soğutma alıp işlemciyi O.C edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…