i5-4200M'den i7-4702MQ işlemciye geçiş Render için ne kadar fark eder?

kaanhh

Megapat
Merhaba, i5-4200M işlemcili bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Bu işlemciyi i7-4702MQ ile değiştirirsem rendar hızında yüzde kaçlık bir artış olur. Ne kadar fark eder? Yeni bir bilgisayar almam maalesef mümkün değil. Genelde 2 dakikalık 4K - 50 Mb/sn videolar düzenliyorum. 1 dakikalık video render etmesi 15 dakika sürüyor. Eğer gözle görülür bir fark olur diyorsanız değiştirmek istiyorum.

i5-4200M:

Çekirdek sayısı 2
İş Parçacığı Sayısı 4
İşlemci Temel Frekansı 2,50 GHz
Maksimum Turbo Frekansı 3,10 GHz
Önbellek 3 MB Intel® Smart Cache
Veri Yolu Hızı 5 GT/s
TDP 37 W

i7-4702MQ:

Çekirdek sayısı 4
İş Parçacığı Sayısı 8
İşlemci Temel Frekansı 2,20 GHz
Maksimum Turbo Frekansı 3,20 GHz
Önbellek 6 MB Intel® Smart Cache
Veri Yolu Hızı 5 GT/s
TDP 37 W

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence gözle görülür bir fark olur i7-4702MQ işlemcisi i5-4200M'den 2 kat daha çok çekirdeğe sahipğ bence kesin fark olur hocam.

hocam bende de aynı PC var muhtemelen. Ben de işlemci yükseltmek istiyorum siz nasıl yapacaksınız?

hocam bende de aynı PC var muhtemelen. Ben de işlemci yükseltmek istiyorum siz nasıl yapacaksınız?
Şimdiye kadar ne ikinci el ürün aldım nede sattım. O yüzden biraz endişeliyim. İşlemci çıkalı 7 sene oldu. Sahibinden sitesinde 500 - 600 TL aralığında satılıyor. Param güvende diye bi ödeme sistemleri var. Önce para havuza düşüyor. Ürün size gelip onayladıktan sonra para aktarılıyor. Belki bu şekilde test edip alınabilir.

Dediğin i5'ten geçersen rahat %50 performans artışı alırsın ama 4702MQ soba gibi olmasıyla bilinen meşhur bir işlemcidir, aktif 4702MQ kullanıcısı olarak söylüyorum. İlle alacaksan iyi bir laptop soğutucu almanı da öneririm beraberinde.

Hocam i7-3632QM kullanan biri olarak söyliyeyim işlemci termal macun bakımlarü yapıldıysa oyun ve render da 80 civarı gezer normalde webde video izlerken falan ise gram sıkıntı olmaz. Benim laptopum bakımsız termal macun baya eski o halde bile oyunda fanlar fulldeyken 83 civarı video ve webde gezerken fanlar full kapalı 60 civarı geziyor.

İşlemci farkındandır o bence. Max 83 olsa benimki, ben süper derim. Cooler master pro falan termal macunla da sonuç çok değişmiyor bir süre sonra. Fan değişimi de kesmedi. İşlemci güç olarak yoksa hala hiç fena değil, laptopta çok fazla oyun oynamadığım için hala beni yeni laptop almaya zorlamıyor. Ama ısınma sorunu var, o yüzden her türlü laptop soğutucu almasından yanayım eğer 4702MQ kullanacaksa.

Hocam arada sadece 2TDP fark var. Ve işlemciler birebir aynı performans, çekirdek bakımından. Garip geldi.
GHz'leri bile aynı hocam.

Hocam arada sadece 2TDP fark var. Ve işlemciler birebir aynı performans, çekirdek bakımından. Garip geldi.

Intel'in bazen nesillerarası farklılıkları oluyor bu şekilde. Şu 1. nesil mobil i7'ler de aynı soba gibi mesela. 2. nesilde bayağı termal performansı iyileştirmişlerdi sonrasında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…