i5 4200u laptop Ubuntu kaldırır mı?

Göktuğ321

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
kergit kargıcısı
Ben bilgisayarımın 32 Bit mi 64 Bit mi bilmiyorum. Aşağı görsel bıraktım. Sistem gereksinimlerimden işlemcim 64 Bit destekliyor fakat 4 GB RAM'im var.
Bir de Ubuntu 2.0 GHz civarında işlemci istiyor ama benimki 1.60 GHz sanırım. Bir sorun olur mu? Bilgisisayarım kaldırır mı ya da Ubuntu'yu Windows'un yanına kursam bir şey olur mu? Cevaplar için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    195,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bilgisayarımın 32 Bit mi 64 Bit mi bilmiyorum. Aşağı görsel bıraktım. Sistem gereksinimlerimden işlemcim 64 Bit destekliyor fakat 4 GB RAM'im var.
Bir de Ubuntu 2.0 GHz civarında işlemci istiyor ama benimki 1.60 GHz sanırım. Bir sorun olur mu? Bilgisisayarım kaldırır mı ya da Ubuntu'yu Windows'un yanına kursam bir şey olur mu? Cevaplar için teşekkürler.

Hocam ben Celeron N3050 de kullandım. Parçalarına ayırır

Gereksinimleri karşılıyor. Benim yazılım için kullandığım bilgisayarın da özellikleri sizinkine çok yakın. Ubuntu sorunsuz çalışıyor. Tek sorun parmak izi okuyucusu çalışmadı. Onu da hiçbir dağıtımda çalıştıramadım. Performans kötü diyenler neye göre diyor anlamadım.

Gereksinimleri karşılıyor. Benim yazılım için kullandığım bilgisayarın da özellikleri sizinkine çok yakın. Ubuntu sorunsuz çalışıyor. Tek sorun parmak izi okuyucusu çalışmadı. Onu da hiçbir dağıtımda çalıştıramadım. Performans kötü diyenler neye göre diyor anlamadım.
Benzer bir sistemde Ubuntu kasıyordu bende.

Boşta 2GB RAM falan kullanıyor, üstüne ağır animasyonları var. Eski GPU'lar için iyi değil.

Bunu daha önce de açıklamıştım. Ubuntu Gnome için boşta RAM miktarının az veya fazla olması sistemi hızlı veya yavaş yapmaz. Önceden bunu açıkladığım metni de buraya alıntılayayım.

Olay boşta RAM kullanımı değil; işletim sisteminin RAM yönetimidir. Lubuntu 300MB yiyiyor diye hızlı; Windows 1GB kullanıyor diye yavaş olmaz. Mesela bende W8.1 boşta 1.5 GB RAM tüketiyor. Lubuntu ise 350MB. Ancak ben Windows'ta bir uygulamayı açmak istediğimde sistem daha tepkisel çalışıyor. Açmak istediğim uygulama anında hazır oluyor çünkü önceden önbelleklenip RAM'in içerisine yerleştirilmişti.

Lubuntu'da ise bir uygulamayı açmak istediğimde daha fazla bekliyorum. O içeriğin önbelleklenmesini beklemek zorunda kalıyorum. Ayrıca Windows'ta boşta da 1.5 GB; Discord, Spotify ve Chrome açıkken de 1.5-2GB tüketiyor. Yani RAM yönetimi daha başarılı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı