Çözüldü I5 4210M + 840M laptop ekran kartı ve işlemciyi değiştirebilir miyim?

  • Konuyu başlatan Rera
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rera

Decapat
Katılım
21 Ocak 2020
Mesajlar
51
İşlemcim I5 4210M 2.6GHz ama 3.2GHz ile çalışıyor(normal bir şeydir belki bilmiyorum), ekran kartım GeForce 840M. Yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum eğer bu parçaları değiştirebiliyorsam istediğim gereksinimleri karşılıyor. Parçaları değiştirebilir miyim?
 
Çözüm
İnternetten dizüstü işlecmi rehberlerine bakıp sistemli bir şekilde bilgisayarı aç, lehimli mi değil mi öğren, lehimli değilse intel kendi sitesi üzerinden aynı pin, pci express slotlarını taşıyan daha üst düzey bir işlemci seçip alabilirsin fakat ekran kartı için aynı şeyi söyleyemem, ekran kartı çok nadir vakalarda değişebiliyor ve bu ''nadirlik'' yüzde beş diyebileceğim bir seviyede. Kolay gelsin
Şuanda bilgisayar toplamayı zaten düşünüyorum ama laptopumun kenarda seyahat için falan durması kötü olmaz. Yeni laptop almak yerine olanı geliştirmek istiyorum.
 
Lehimli değilse değiştirebilirsin. Kontrol etmedim fakat değiştirip değiştirememen lehime bakıyor. Fakat yüksek ihtimal lehimlidir :) .
Lehimli olmasa bile fan performansını kart tasarımı pek uymaz. Eğer aynı kasada üst versiyonu varda daha yüksek ekran kartlı anca o zaman olur ama pek ihtimali yok. Yüksek versiyonu varsa da dediğiniz gibi millet yükseltmesin diye lehim yapabilirler.
 
@Rera Kullandığın leptopa göre değişir. M2 destekliyse, M2 takabilirsin. Tahminimce şuan sisteminde SSD takılı ile SATA SSD'dir. Sana net yardımcı olabilmemiz için leptop modelini veya üretici sitesinden bir link bırakman gerek :) .
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı