Sizce %6 darboğaz için O.C yapmaya değer mi hocam?
OC den hiç anlamam. Bende de % 8-10 arası gösteriyor. Rahatsız edicek seviyede bir sorun yaşamadım.
Sizce %6 darboğaz için O.C yapmaya değer mi hocam?
O ekran kartını nasıl besleyemiyor yahu bence ramlarinizden kaynaklı hocam, 8 gb yetersiz o sisteme eğer 12 yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum.OC den hiç anlamam. Bende de % 8-10 arası gösteriyor. Rahatsız edicek seviyede bir sorun yaşamadım.
Dostum darboğaz olayı zaten belli işlemcinin ekran kartını o kadar besleyememesi anlamına geliyor yani %5lik bir kaybın var işlemcin yüzünden.Bana da %5.32 dedi. Ne saçma site. O %5'in ne olduğunu, hangi değerler için darboğaz olduğunu bildirmedikten sonra ne anlamı var ki 5.32 gibi bir sayının?
Öncelikle iki donanım sabit olarak darboğaz yapar ya da yapmaz diye bir tanımlama yoktur, olamaz. Oynayacağınız oyunlara bakınca GTA V'te distance scaling ve population density özelliklerini %50'nin üzerine getirirseniz ıslemciniz 40 FPS civarında teklemeye başlayacaktır. Sabit bir 60 FPS deneyim için %50'yi geçmeyin derim. Diğer oyunlarda 60 FPS hedefliyorsanız rahatça alırsınız. CS'de 200 FPS'i geçeceğiniz garanti -ki ben geçmeyin derim-. RAM miktarınız nedir? 8'in altındaysa onu güncelleyin derim.
Bende zaten 16GB RAM mevcut. İşlemci eski olduğundan benim sistemde o yüzde normal.O ekran kartını nasıl besleyemiyor yahu bence ramlarinizden kaynaklı hocam, 8 gb yetersiz o sisteme eğer 12 yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum.
%5'lik kaybım yok, o sitenin veri tabanında bulunan belirli sayıda oyun ve uygulamaya göre verilen "ideal" işlemci-RAM-ekran kartı kombinasyonlarına göre "%5'lik kısmının talepleriyle %100 uyum sağlayamıyorum" demek istemiş. Ama veri tabanında ne kadar uygulama ne kadar oyun var, hedef değerler (FPS gibi) nedir, bunlarla ilgili bilgi vermemiş. Dolayısıyla o şayi yavan bir açıklama olarak kalıyor. Aynı listede bir de oyun ve FPS seçme hakkı sunsaydı 10 numara olurdu.O ekran kartını nasıl besleyemiyor yahu bence ramlarinizden kaynaklı hocam, 8 gb yetersiz o sisteme eğer 12 yaparsanız iyi olur diye düşünüyorum.
Dostum darboğaz olayı zaten belli işlemcinin ekran kartını o kadar besleyememesi anlamına geliyor yani %5lik bir kaybın var işlemcin yüzünden.
adamsin peki kac W luk psu alsam yeterli olurDostum ayarları yüksek tutarsın olur biter ve %2 çok az %10 u geçseydi sorun olurdu.ben işlemcime O.C planlıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.