i5 4460 1060 Gaming sistem FiveM'de kasıyor ve FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Pogzen

Decapat
Katılım
1 Aralık 2021
Mesajlar
50
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sistemim i5 4460 8 GB RAM DDR3 1600 MHz 1060 Gaming vardır. Ben bu sistemle 2019 yılında yüksek grafiklerde kasma donma yoktu. 2 hafta oldu oyuna tekrardan başlayalı. Oyunu en yüksek çektigim zaman aşırı kasıyor drop gidiyor ama acayip bir şekilde kasıyor. R en düşüğe alıyorum onda da CPU kullanımı 90 95 oluyor aşırı derece drop yiyorum. Grafik paketi falan her şey indirdim yaptım gene çözüm yok. Dün aksam oyunun bazı ayarlarını yükselttim drop gitti gibi ayarlarımı. Tam nasıl ayarlamam lazım acaba arkadaşlar? Yardımcı olabilecek var mı acaba?
 
Anakart
İşlemci
Ram
Bunlar uzun yıllar gider i3 olduğuna bakmayın i7 7700'den güçlü 3-5 sene gideri var dediğim gibi fiyat performans güzel bu şekilde.

Şu an bir de hocam AMD'ler bayağı F/P degilmi eskiden FX AMD'ler bayağı iyiydi omurleri kısaydı ısınması flan vardı şu anki AMD'lerde oyle bir sorun yok galiba.
Boşuna sıfırdan masraf yapma. Al 2. el 4790 ve 8 GB RAM ekle tüm oyunlarda sıkıntı yaşamazsın. Ek olarak oyun SSD'ye mi kurulu HDD'ye mi?

Hocam HDD kurulu ilk PC'nin HDD'si oyle deyim ama sorunsuz calısıyor 500GB sıkıntısız calısmakta anakartım M.2 kaldırsa takayım.
Boşuna sıfırdan masraf yapma. Al 2. el 4790 ve 8 GB RAM ekle tüm oyunlarda sıkıntı yaşamazsın. Ek olarak oyun SSD'ye mi kurulu HDD'ye mi?

Ben işlemciden bir sıkıntı yokta artık omru bitmeye baslamıstır sistemden yana sıkıntım yokta ömrünü tuketmeye basladıgı için ondan ufak tefek sıkıntılar cıkıyor FiveM'de drop kasma gırıyor en dusukte yüksek aldım bir gün iyi bir gün kotu anlamadım gitti cogu kısı dıyor al 8 GB RAM duzelır 8 GB RAM bulamıyorum DDR3 1600MHz ve iş gorurumu taksam sistemler aşırı pahalı bir de anakartım iyi olsaydı şu ana toparlamıstım sistemi.
 
Son düzenleme:
FiveM'de kasması normal. Çünkü işlemci FiveM için yetersiz kalıyor. Gün geçtikçe güncellemeler alıyor oyun. GTA V zaten CPU tabanlı bir oyun. Ek olarak 8 GB RAM günümüz oyunları için yetersiz.

Hocam ben şu an ikinci el bir tane RAM buldum 8 GB 1600MHz alınır mı sence acaba alıp taksam iş görür mü acaba drop kasma flan gider mi ne değişklik olur.
 
Son düzenleme:
Drop sorunu gider mi acaba?

Hocam primay displayden iGPU yaptım PC'ye res attım BIOS gelmıyor neden acaba bekliyorum bekliyorum 5dk sonra hoş geldin diyor neden acaba çözümü nedir BIOS girmeliyim tekrardan.

PC benim alacagım PC ile hepsi aynı 450W ve 16 GB RAM var benimkinde gerisi aynı.
Ve aktif olarak gun RP FiveM oynuyorum kasarmı sizce?
 

Geri
Yukarı