i5 4460 Anakart tavsiyesi

turkishmuscle

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Elimde Sapphire R7 260x 2 Gb 128 bit Gddr 5 ekran kartı var. Eski anakartım yandığı için yeni bir sistem kurmak istiyorum. İleride 4 çekirdek isteyen oyunları desteklemesi için, ayrıca 5-6 yıl idare etsin diye İntel Core İ5 4460 işlemci almaya karar verdim. Anakart olarak Msi H81m-p33 ile Msi H97 Pc Mate arasında kaldım. İleride ekran kartı dışında parça değiştirmeyeceğim. Recep Baltaş bir videoda anakart bileşenlerinin çok önemli olduğunu söylemişti, benimde kafam karıştı. Sistem oyun amaçlı, acaba H81m-P33 işlemcinin performansını düşürür mü? Düşürür ise İ3 4160 beni 5-6 yıl idare eder mi? Recep abi de bu konuda düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.

Ceza aldığım için yazamadım. Peki H81 anakartlardan hangisi daha iyidir ? Asus'un ısınma ve bios problemi var diyorlar. Gigabyte ise revizyon olayından dolayı soğudum açıkçası yoksa H81M-S2PV çift bioslu olması sebebiyle hoşuma gitmişti. Şu an bir tek Msi anakartlara yatkınım. Onda da P33 ile Pro Vd arasında kaldım. Ayrıca Asus H81M-C güzel duruyor. Siz hangisini önerirsiniz ? Aralarındaki farklar nelerdir ? Malzeme kaliteleri nasıldır ? İlginize teşekkürler :)

Asus H81M-D anakartta mosfetler işlemci soğutucunun altına yerleştirilmiş soğutmaya çok bir faydası yoksa Msi alacağım malum Asus teknik servisi iyi değil. Peki bu PCI portunun çok olmasının ne etkisi olur ?

Güncel.

Msi H97 Pc Mate aldım. H81 bios güncellemesi istiyordu. Yardım için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı