i5 4460 GTX960 Bilgisayar çalışıyor ama ekranda sinyal yok hatası

atakskn

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, 5 yıllık bir sisteme sahibim ve son 1 yıldır oyun oynarken monitörümde sinyal yok yazısıyla karşılaşıyorum. Bu durum olduktan sonra yaklaşık 3-4 saniye daha sesleri duymaya devam ediyorum. Bu 3-4 saniyenin sonunda sesler de gidiyor ancak ben kasanın tuşuna dokunana kadar ekran kartı ve işlemci fanı dahil bütün fanlar ve kasanın ışıkları çalışmaya devam ediyor. Kasa da Power tuşuna uzun basmayla değil bastığım anda kapanıyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları oyun sırasında maksimum 55-65 derece arasında boşta ise minimum 26-35 arası oluyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistemim:
Intel i5 4460.
EVGA GTX 960 SSC acx.
2x8GB Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3.
MSI Z97 PC Mate.
1 TB 7, 200 RPM HDD.
PSU 750W 80+

Son düzenleme:
Merhaba, 5 yıllık bir sisteme sahibim ve son 1 yıldır oyun oynarken monitörümde sinyal yok yazısıyla karşılaşıyorum. Bu durum olduktan sonra yaklaşık 3-4 saniye daha sesleri duymaya devam ediyorum. Bu 3-4 saniyenin sonunda sesler de gidiyor ancak ben kasanın tuşuna dokunana kadar ekran kartı ve işlemci fanı dahil bütün fanlar ve kasanın ışıkları çalışmaya devam ediyor. Kasa da Power tuşuna uzun basmayla değil bastığım anda kapanıyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları oyun sırasında maksimum 55-65 derece arasında boşta ise minimum 26-35 arası oluyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistemim:
Intel i5 4460.
EVGA GTX 960 SSC acx.
2x8GB Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3.
MSI Z97 PC Mate.
1 TB 7, 200 RPM HDD.
PSU 750W 80+
''Kasa da Power tuşuna uzun basmayla değil bastığım anda kapanıyor.'' Bu kısmı daha detaylı anlatır mısın?

"Kasa da Power tuşuna uzun basmayla değil bastığım anda kapanıyor." Bu kısmı daha detaylı anlatır mısın?

Yani mesela normalde bilgisayar açıkken Power tuşuna yaklaşık bir 5 sn basılı tutmam gücü keser ve bilgisayar kapanır ya burada öyle olmuyor bir bas çek ile kasa direk gücü kesip kapanıyor.

Memtest86 ile RAM'lerimi tarattım sorun RAM'lerde değilmiş.
Anakart ile ilgili problem olabilir. Ama daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Ben ekran kartı veya PSU olarak düşünüyordum ancak evet anakart da olabilir. Ekran kartı olarak düşünme sebebim her oyunda yapmıyor bunu eski ve yormayan oyunlarda hiç sorun yok. Biraz yeni ve hafif zorlayan oyunlarda hemen kapanıyor.
En yeni, en eski ve birkaç kişinin önerdiği 2 sürücüyü de DDU ile temiz kurulum yaparak denedim sonuç aynı.

Son düzenleme:
Memtest86 ile RAM'lerimi tarattım sorun RAM'lerde değilmiş.

Ben ekran kartı veya PSU olarak düşünüyordum ancak evet anakart da olabilir. Ekran kartı olarak düşünme sebebim her oyunda yapmıyor bunu eski ve yormayan oyunlarda hiç sorun yok. Biraz yeni ve hafif zorlayan oyunlarda hemen kapanıyor.
En yeni, en eski ve birkaç kişinin önerdiği 2 sürücüyü de DDU ile temiz kurulum yaparak denedim sonuç aynı.

Hafif zorlayan oyunlarda kapanıp bir anda yeniden açılıyor mu peki?(Eğer buysa aynı problemi 2 ay önce ben de yaşadım)

Hafif zorlayan oyunlarda kapanıp bir anda yeniden açılıyor mu peki?(Eğer buysa aynı problemi 2 ay önce ben de yaşadım)

Forza, TF2, CS:GO ve LoL'de kapanmıyor eskiden ilk bu sorun LoL'de başlamıştı yaklaşık 2 sene önce ama artık LoL'de hiç kapanmıyor.
Sorun şöyle ki hafif zorlayan oyunlarda monitörde ki görüntü simsiyah olup HDMI sinyali yok diyor kasanın penceresinden kontrol ettiğimde bu olduğunda işlemci, ekran kartı ve kasa fanları çalışmaya devam ediyor.
Ben kapatıp açana kadar geri açılmıyor kapandıktan sonra 10 saniyeye kadar bilgisayardaki sesler oyun sesleri Discord sesleri gelmeye devam ediyor benim de sesim arkadaşlarıma iletiliyor bu sırada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı