İ5 4460 Sıcaklık değerleri ne olmalı?

Max değerlerine aldırış etmeyin. 4-5 tane sıcaklık ölçüm programını açtım ve kullandım bilgisayarı. Bi ara 65 derece olmuş güya ama ne zaman? anında 30 dereceye mi indi 60 olup? stabil bir şekilde 30-35 derece olan işlemci bir anda 65 derece oluyor ve orada öyle kalıp benim sinirimi bozuyor.

Benim değerlerim şöyle;
i7 6700k işlemci ve stok i5 intel fanı ile;
- boşta 25-27 derece
- internette falan dolaşırken 35-45 derece arası seyrediyor.
- Tropico 5 değerler değişmiyor fullde, CS-GO 55-60 derece low'da... :)

Ekran alamadım şuan kullandığım ekranda VGA çıkışı var ve ekran kartım GTX 1070'de VGA girişi olmadığı için ekranı takamıyorum.(DVI-D dönüştürücü analog ekranda çalışmıyor) Yani ekran kartı olarak onboard kullandığım halde bu değerleri alıyorum.

Kule tipi ve kaslı soğutucu diyorsunuz, bence daha düşük almanız gerekirdi... Ancak sorun yok.

edit: imla ve ekleme yapıyorum.

Termal macunu değiş. Soğutucuyu kaldır güzelce temizle ancak sadece ortaya pirinç büyüklüğünde sık sakın ha dağıtma. sonra çapraz olarak soğutucuyu tak. Ben böyle yapmamış ve Technopatta! gösterildiği gibi iyice dağıtmıştım. Bu konu hakkında yabancı bir kanal test gerçekleştirmiş.
Macunu yayıp üstüne cam koyuyor ve her nokta temas etmediği görülüyor.
Macunu sadece ortaya sıkıyor ve cam koyuyor, kendi dağılıyor ve mükemmel temas ediyor :)

Bende 67 dereceyi hiç görmedim genelde 57 civarlarında seyrediyordu sıcaklık, fakat şöyle birşey de var oyunlardan çıkar çıkmaz 55-57 derece arası olan işlemci sıcaklığı anında 38 dereceye kadar soğuyor yani bu 1 dakika bile sürmüyor, 2 dakikada 34 dereceye kadar geri soğuyor işlemci.

Bende 67 dereceyi hiç görmedim genelde 57 civarlarında seyrediyordu sıcaklık, fakat şöyle birşey de var oyunlardan çıkar çıkmaz 55-57 derece arası olan işlemci sıcaklığı anında 38 dereceye kadar soğuyor yani bu 1 dakika bile sürmüyor, 2 dakikada 34 dereceye kadar geri soğuyor işlemci.

Hocam ekleme yaptım aynı mesaja tekrar okursanız sevinirim.
Benim de sizin gibi bir anda soğuyor işlemci. Bende 1 dakika bile değil 60 derece diyelim oyunu kapattım direkt olarak 45 ve 5 saniye sonra 35 oluyor...

Şu işlemci sıcaklığını ölçen programlar için TJ Max değerini intel vermedi ve bu yüzden doğru ölçemez diyorlar ne kadar doğru bilemem ama benim güvenim kalmadı bu programlara.
Anakartın programında çizelge ile zamana bağlı dereceleri gösteriyor ve hiç bir zaman 55 üstü olmayan işlemci nedense RealTemp'te 61-67 oluyor bir anlık. Hadi anakartın programı ortalamayı alıyor diyelim eyvallahta bu kadar saçma sonuç vermesi gereksiz bence.

Hocam ekleme yaptım aynı mesaja tekrar okursanız sevinirim.
Benim de sizin gibi bir anda soğuyor işlemci. Bende 1 dakika bile değil 60 derece diyelim oyunu kapattım direkt olarak 45 ve 5 saniye sonra 35 oluyor...

Şu işlemci sıcaklığını ölçen programlar için TJ Max değerini intel vermedi ve bu yüzden doğru ölçemez diyorlar ne kadar doğru bilemem ama benim güvenim kalmadı bu programlara.
Anakartın programında çizelge ile zamana bağlı dereceleri gösteriyor ve hiç bir zaman 55 üstü olmayan işlemci nedense RealTemp'te 61-67 oluyor bir anlık. Hadi anakartın programı ortalamayı alıyor diyelim eyvallahta bu kadar saçma sonuç vermesi gereksiz bence.
Fazla kasmamak lazım aslında. :p Sonuçta yaz aylarındayız değerler gayet iyi. :p Ben şuan için memnunum kasam ufak olduğu için tam manada hava sirkülasyonu olmuyor ama yeterli benim için. :p Daha ekleyecek bir şeyiniz yoksa konu kitlenebilir.

Fazla kasmamak lazım aslında. :p Sonuçta yaz aylarındayız değerler gayet iyi. :p Ben şuan için memnunum kasam ufak olduğu için tam manada hava sirkülasyonu olmuyor ama yeterli benim için. :p Daha ekleyecek bir şeyiniz yoksa konu kitlenebilir.

Ben de öyle düşünüyorum. Videoyu da izlemek istersen buyur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı