- Makaleler
- 5
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba işlemcim boşta 35 derecede seyretmekte fakat, oyunlarda mesela 1 saat kadar ultra ayarlarda Rise Of The Tomb Raider oynadım ve en fazla 67 dereceye kadar ısındı işlemci, fakat bu sanırım bir kere oldu ondan sonra 65'e çıktığını görmedim genelde 57 seviyelerinde dolaşıyor. İşlemci soğutucum ise kule tipi çift fanlı kaslı bir soğutucu. Bu işlemcim için korkmam gereken max. sıcaklık sınırı nedir? Bu arada şu da var sessizlik açısından BİOS'tan CPU fan ayarı yaptım 67 derecede bile CPU fanı 950 rpm ile dönüyor. Sorun belki bundan kaynaklıdır, asıl mesele bu işlemci kaç dereceyi görürse sakıncalıdır. Havalar malum sıcak ve kasam ufak bunları da göz önünde bulundurarak bir cevap istiyorum, teşekkürler iyi sosyaller.
Not: Sıcaklıklar bu şekildeyken, herhangi bir FPS düşmesi, takılma, donma, kasma, kapanma gibi bir sorun yaşamıyorum ve oyundan çıktığım zaman işlemcinin 34 dereceye kadar soğuması 5 dakika bile sürmüyor, çok çabuk soğuyor.
Edit: Prime 95 testini şimdi açtım değerler bu şekilde, yaklaşık 1 saat çalıştıracağı sonrasında bakalım nerelere kadar ısınacak.
Not: Sıcaklıklar bu şekildeyken, herhangi bir FPS düşmesi, takılma, donma, kasma, kapanma gibi bir sorun yaşamıyorum ve oyundan çıktığım zaman işlemcinin 34 dereceye kadar soğuması 5 dakika bile sürmüyor, çok çabuk soğuyor.
Edit: Prime 95 testini şimdi açtım değerler bu şekilde, yaklaşık 1 saat çalıştıracağı sonrasında bakalım nerelere kadar ısınacak.
Son düzenleyen: Moderatör: