i5 4460 Sistem için yükseltme önerisi

Katılım
16 Mayıs 2015
Mesajlar
179
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 6-7 yıl önce aşağıdaki sistemi topladım.
MSI H97 Gaming 3 anakart.
High Power element 750W +80 bronz PSU.
R9 380 GPU.
i5 4460 CPU.
Zalman Z11 Neo kasa.
WD 1TB Green HDD- James Donkey 256 GB SSD.
G.Skill 2x4 DDR3 RAM.

Sistemim bu şekilde, bilgisayarı aldıktan sonra "bilgisayar toplama" konularından uzak kaldım. Teknolojiyi takibi bayağı bıraktım ve fiyatlara bakınca ne yapacağımı bilemiyorum. Gördüğüm kadarıyla sağda solda 15-20k aralığında kampanayalar ile 4060-Ryzen 5 sistem toplanıyor. Ama kasaları-güç kaynakları-anakartları çok düşük seviyedeymiş gibi hissediyorum. (anladığımdan değil sadece markalar tanıdık değil o hissiyatı veriyor). Şimdi aklımdaki şu, kasamı ve güç kaynağımı değiştirmeyip diğer parçaları değiştirmek ama bunu yapınca tek tek aldığım için parçalar çok pahalıya denk geliyor. "kasayı ve güç kaynağını değiştirmezsem daha ucuza kapatırım hem memnunum bu parçalardan" diye düşünüyordum ama bakıyorum 4060'lar 12K, 4060'lı komple sistem 15k. Bu durumu anlayamıyorum. Artık zamanı da geldi bilgisayarda fazla oyun oynamasam da, daha toplu derli bir bilgisayar istiyorum. Bu kasayı köşeye kaldırıp 15-16K'ya bir sistem mi dizmek daha mantıklı? Yoksa sağda solda tek tek parça alıp PSU-kasa hariç işi kurtarmanın bir yolu var mıdır? Siz ne önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok oyun oynamıyorsan çok az bütçe ayırıp bu sistemi biraz geliştir. Bulabilirsen ikinci el i7-4790K pazarlıkla 1500'e bile alırsın diye düşünüyorum. RAM'leri 16 GB yap zaten DDR3 RAM'ler bedavaya yakın satılıyor ikinci elde. Ekran kartını da mütevazi kartlar ile değiştirebilirsin; RX5500, GTX1650, GTX1060, RX6500 gibi kartlara bakabilirsin, ekran kartıda 2500TL'ye gelse ortalama 4500-5000TL'ye hiç fena olmayan bir sistem olur elinizde. Ama ben 15K'yı harcayacağım diyorsanız bunu satın direkt hazır sistem alın.
 
Bunu sat yenisini al hiç yükseltmeyle uğraşma bence.
Hocam bu ürünün bazı antika sorunları var. Aslında gayet iyi çalışıyor ama bazen görüntü gidiyor 6-10 ayda bir, ardından tw üzerinden bağlanıp bilgisayara manuel şekilde gpu driverını silip-yükleme falan yapıyorum. Bazen görüntü gelmiyor gpu güç kaynağını çıkarıp yeniden takıyorum falan. Çok ufak nadir yaşanan olaylar ama başkasına satsam şimdi durumu anlatamam onun da uğraşmasını istemem o yüzden satmayı pek düşünmüyorum bunu
 
Hocam yukarıda verdiğim örnekler gibi 15k civarı düşünüyorum.

Git yeni PC al hiç uğraşma, kasayı, SSD'yi, HDD'yi ve PSU'yu satma gerisini sat gitsin, eline geçen parayla 2. el mükemmel bir sistem toplarsın, sıfır alırım diyorsan o başka.
 
Hocam bu ürünün bazı antika sorunları var. Aslında gayet iyi çalışıyor ama bazen görüntü gidiyor 6-10 ayda bir, ardından TW üzerinden bağlanıp bilgisayara manuel şekilde GPU driverını silip-yükleme falan yapıyorum. Bazen görüntü gelmiyor GPU güç kaynağını çıkarıp yeniden takıyorum falan. Çok ufak nadir yaşanan olaylar ama başkasına satsam şimdi durumu anlatamam onun da uğraşmasını istemem o yüzden satmayı pek düşünmüyorum bunu.

Hocam teker teker parçalarını satın.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı