i5 4460 sistemde ekran donması ve sesin titremesi

Heroizen

Megapat
Daha fazla  
H97 GAMING 3, MSI GTX 970 ve Intel i5 4460 bulunan sistemimde dün oyun oynarken ekran dondu ve ses titreyerek gelmeye başladı. Fareyi zar zor hareket ettirerek işlem yapabiliyordum. Daha sonra format attım fakat bugün yine aynı şey başıma geldi. Neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıkları kontrol edin. HD Tune ile Error Scan testi yapın ve Health sekmesini kontrol edin. Memtest ile de RAM'leri test edin.

Sıcaklıkları kontrol edin. HD Tune ile Error Scan testi yapın ve Health sekmesini kontrol edin. Memtest ile de RAM'leri test edin.
Hocam HD Tune ile hem SSD hem HDD testi yaptım bir sıkıntı çıkmadı. Health sekmesinde de her şey normal gözüküyor. Birkaç saat oyun oynadıktan sonra sıcaklıkları da kontrol ettim onlarda da bir sıkıntı gözükmüyor. Bir tek Memtest ile RAM'leri test etmek kaldı. Kasanın kendi fanlarından birisi bazen çok sesli çalışıyor bu yüzden değiştirmeyi düşünüyordum. Fanlarla ilgili bir sıkıntı olma olasılığı var mıdır? Ek olarak 8 GB RAM kullanıyorum ve bunun da az geldiğini düşündüğümden yükseltmek istiyordum. RAM'in artık yetmeme gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? Ama bundan önce kat kat yüksek donanım isteyen oyunları hiç böyle bir sıkıntı yaşamadan oynamıştım. Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için.

RAM yükseltmesi iyi olabilir. Fanı da sökmek size kalmış. Ses rahatsız ediyorsa sökün. Diğer bütün testlerde bir sorun çıkmadığına göre RAM tek şüphelimiz. Umarım beni yanıltmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…