i5 4460S ile darboğaz yapmayacak ekran kartı önerisi

Gökdeniz Uygun

Kilopat
Evet idarelik kullandığım PC Lenovo thinkcentre E73.
Intel Core i5 4460S işlemcili.
8 GB RAM, 4 GB sonradan eklenmiş.
İşlemcinin dahili ekran kartını kullanıyor ben bu işlemciye darboğaz yapmadan maksimum hangi ekran kartını takabilirim?

Peki bu RX 470 olursa ne olur darboğaz hala olur mu
GTX 960 tarafı nasıl olur darboğaz olmayacak bir ekran kartı istiyorum :)
İki kartta da darboğaz yaşamazsınız. RX 470 veya RX 570 bir tık olabilir, ama donma tarzi bir olay yaşamazsınız. Değerlere kilitlenmediğiniz sürece darboğazı da fark etmezsiniz. Performans açısından en sağlıklısı RX 570 veya RX 470 olacaktır. Fakat dikkatli olun ucuz fiyata alıcam diye mining yapılmış bir kart alırsanız çok pişman olursunuz. Absürt sıcaklık değerleri nedeni ile.
Ekstra olarak kısıtlı bir bütçeniz var ise ekran kartını ona göre önerebiliriz.

Doğrusu 500 600 lira bütçem var nede olsa idarelik kullandığım için 8 ay için 1000 TL gibi rakamlarda vermek istemiyorum her türlü bilgi alışverişine açığım :)

Şahsen İ5 2400 kullanıyorum. Yanına r9 280x takıcam. 1050Ti civarlarında bir performansı var. Fakat sizin yerinizde olsam 700-800TL civarlarına RX 570 veya RX 470 alırdım.
Alırken en az yarım saatlik FurMark testi yaptırın. İstanbulda iseniz denerken yapın. 15 20 dakika da ağır bir oyun oynayın sağlama alın. Sıcaklığın 80 derece civarlarını geçmemesi gerek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı