i5 4570 ile RX 590 darboğaz yapar mı?

MeNToR5151

Decapat
Selamlar arkadaşlar öncelikle sistemimde
  • 8 GB RAM
  • i5 4570
  • R9 280x
  • 500W PSU
bulunmaktadır. Ekran kartım çok fazla ses çıkarıyor bu yüzden değiştirme kararı aldım ancak aklıma şöyle bir soru takıldı. Bu kartı aldığımda işlemcim ile darboğaz olur mu ve de ısınır mı? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemin ve ekran kartın şimdiki oyunlar için bile ortalama sistem gereksinimi olarak gerçekten çoğu oyunu ve ya uygulamayı sorunsuz bir biçimde kaldıracak düzeyde. Fan sesinden şikayetçiyseniz MSI Afterburner programını indirip fan ayarlarını kendi istediğiniz düzeyde tutarak sesi azaltabilirsiniz.

Şahsen şimdilik değiştirmeniz mantıksız olur evet FPS artışı alırsınız ama ben olsam biraz daha beklerdim sonuçta kartınız hala gayet iyi bir kart. Eğer ki hâla değiştirmeyi düşünüyorsanız darboğaz yapmaz nedeniyse işlemciniz 4. nesil olmasına karşın ortalama i5 7400 performansı veriyor ki bu da RX 590 ve ya 580 gibi kartlar için yeterli bir işlemci gücü sorunsuzca alıp tam performansta kullanabilirsiniz 500W PSU da yetecektir.
Oynayacağın oyuna ve ekran çözünürlüğüne göre bir miktar darboğaz söz konusu olabilir. Ancak RX 590 yerine RX 580 daha iyi bir seçim olacaktır. RX 590 alacağın modele göre 235W'a kadar TDP değerlerine ulaşıyor bu da ekstra ısınma demek olacaktır. RX 580 ise tercih edeceğin modele göre 185W'a TDP değerlerinde olabiliyor. RX 570 4GB modellerinde de çok uygun fiyatlar mevcut.
Alternatif olarak, aynı bütçe ile RX 570 4GB + 8 GB Bellek ilavesi ve sisteminizde mevcut değilse 240 GB SSD ile dengeli bir yükseltme yapmış olursunuz.

Sistemin ve ekran kartın şimdiki oyunlar için bile ortalama sistem gereksinimi olarak gerçekten çoğu oyunu ve ya uygulamayı sorunsuz bir biçimde kaldıracak düzeyde. Fan sesinden şikayetçiyseniz MSI Afterburner programını indirip fan ayarlarını kendi istediğiniz düzeyde tutarak sesi azaltabilirsiniz.

Şahsen şimdilik değiştirmeniz mantıksız olur evet FPS artışı alırsınız ama ben olsam biraz daha beklerdim sonuçta kartınız hala gayet iyi bir kart. Eğer ki hâla değiştirmeyi düşünüyorsanız darboğaz yapmaz nedeniyse işlemciniz 4. nesil olmasına karşın ortalama i5 7400 performansı veriyor ki bu da RX 590 ve ya 580 gibi kartlar için yeterli bir işlemci gücü sorunsuzca alıp tam performansta kullanabilirsiniz 500W PSU da yetecektir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…