i5-4570 ve HD 8350 Sistem Yükseltme Önerisi

BerkayKahveci

Centipat
Yer
Karabük/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Öncelikle merhaba. Sistemim günlük kullanım için yapılmış bir ekran kartına sahip (HD 8350) işlemcim güzel gözüküyor. Anakart, PSU, ekran kartı almak istiyorum. 2000 TL butçem var ve Black Friday'e yaklaştık malum sizin yardımınıza ihtiyacım var.

IMG_20191107_231009.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcini yeterli buluyorsan neden anakart yenilemesi yapıyorsun? PSU'nun kesin alınacağını varsayarsak ekran kartı için yaklaşık 1600TL'lik bir bütçen var. O bütçeye en iyi öneri RX 590 olacaktır. 500W ile aralarında fazla fark olmadığından minimum 600W 80+ güç kaynağı almanı tavsiye ederim. Umarım beklediğimiz kadar iyi bir indirim oranı yakalarız da herkes istediği sistemlere kavuşur👍

İşlemciniz tahminimce RX580-1660 civarı kartları besleyecektir. Anakartı neden yenilediğini anlamadım. PSU olarak FSP HYDRO 600W 80+ ve yanına ekran kartı olarak 1500TL'den fazla bütçen kaldığı için RX590 S.E. (ki daha bile ucuz) veya 1660 civarı bir kart alabilirsin. (1660'lar çok güzel OC oluyor)
Selam Şimdi benim ramler DDR3 bu tarz yeni bir ekran kartını kaldırır mı bunu da merak ediyorum. Anakartim casperin dandik diye tabir edilecek bir kartı olduğu için değiştirmeye niyetlendim. bu ekran kartlarından birini alırsam soğutma almam gerekir mi ? Bu sistem içinde yeniyim kusura bakmayın fazla sorum var
İşlemcini yeterli buluyorsan neden anakart yenilemesi yapıyorsun? PSU'nun kesin alınacağını varsayarsak ekran kartı için yaklaşık 1600TL'lik bir bütçen var. O bütçeye en iyi öneri RX 590 olacaktır. 500W ile aralarında fazla fark olmadığından minimum 600W 80+ güç kaynağı almanı tavsiye ederim. Umarım beklediğimiz kadar iyi bir indirim oranı yakalarız da herkes istediği sistemlere kavuşur👍
Benim anakartim casperin dandik bir anakarti olduğu için değiştirmek istedim. Anakartimi pek yeterli bulmuyorum yeni ekipmanlar için o yüzden değiştirmek istiyorum.
Bütçem 1300 e düştü bu arada :(
Konu güncel

Son düzenleme:
Benim anakartim casperin dandik bir anakarti olduğu için değiştirmek istedim. Anakartimi pek yeterli bulmuyorum yeni ekipmanlar için o yüzden değiştirmek istiyorum.
Bütçem 1300 e düştü bu arada :(
Konu güncel

Uygun fiyatlı, GET ilanlı bir ASROCK anakart buldum. Sıkıntı olması açısından GET ile alışveriş yapman daha sağlıklı olur. 2. el ürüne güvenemem dersen 344 TL'ye sıfır MSI anakart mevcut.

Sıfır aldığını varsayarsak geriye 1000 TL'lik bütçen kalıyor. Bunun için en uygun seçenek RX 570 olacaktır. Belki tek fanlı modellerin ısınma sorunu veya kendini soğutmak için sesli çalışma problemleri ile karşılaşabilirsin ancak bütçe dahilinde alınabilecek en iyi seçim budur. Çift fanlı modeller için 50-100 TL daha fazla para vermek durumundasın. Her şey bütçeye bağlı.

Son olarak bu sistem için en az 450W 80+ bir güç kaynağı kullanman gerek. 240 TL'lik fiyatıyla FSP'nin 500W 80+ PSU'sunu önerebilirim.

Bütçeyi biraz aştık ancak anakartı 2. el alırsan kafa kafaya geliyor. Önerebileceklerim bunlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı