i5 4570 ve RX 580 sisteme yükseltme önerisi

roxier

Picopat
Daha fazla  
Hocam, bende Intel Core i5 4570, RX 580 ve 16 GB DDR3 RAM var. Intel Core i7 8700 ve RX 6800 almak istiyorum. İyi midir ya da bu sistemi nasıl geliştirebilirim? Elimde fazla para yok, işe gireceğim, sonra bunları yapacağım. Maksimum 13 bin TL'ye ekran kartı ve işlemci önerisi yapabilir misiniz? İkisinin toplamı 13 bin civarı olursa iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bende Intel Core i5 4570, RX 580 ve 16 GB DDR3 RAM var. Intel Core i7 8700 ve RX 6800 almak istiyorum. İyi midir ya da bu sistemi nasıl geliştirebilirim? Elimde fazla para yok, işe gireceğim, sonra bunları yapacağım. Maksimum 13 bin TL'ye ekran kartı ve işlemci önerisi yapabilir misiniz? İkisinin toplamı 13 bin civarı olursa iyi olur.

İkinci ele okey misin?

o ana kartına ana kartı
ana kartı da değiştirmen lazım o işlemcilerin soketleri farklı i7 8700 ddr4 teknolojisini kullanıyor

Sıfır sistem önerim ikinci el daha uyguna gelir.
Bu sistem 16k civarı tutuyor tavsiyem ekran kartını biraz daha kullanın örneğin 1 yıl kadar. Daha sonra ekran kartı alabilecek bütçeniz olursa sadece ekran kartını değiştirin veya 2. el toplarsanız bu parçalar 13K rahatça toplanır.

Eğer biraz bekleyip ekran kartı alırsanız RTX 4060 tercih etmenizi tavsiye ederim.

Bu sistem 16k civarı tutuyor tavsiyem ekran kartını biraz daha kullanın örneğin 1 yıl kadar. Daha sonra ekran kartı alabilecek bütçeniz olursa sadece ekran kartını değiştirin veya 2. el toplarsanız bu parçalar 13K rahatça toplanır.

Eğer biraz bekleyip ekran kartı alırsanız RTX 4060 tercih etmenizi tavsiye ederim.

Katılıyorum.

i7 2600 rx580'den 7 liraya 2. el rx 5700xt b450, r7 1700 16gb ram sisteme yükselttiydim halen sorunsuz kullanıyorum. Bütçene göre öneri yaparız problem yok Ekran kartı kanadında 2. el tercih etmek zorundasın bütçeni yeni gördüm bu arada. 2. el tarafında 7 bin'e 3070 8'e RX6800 rahat bulursun. Facebook gruplarında toptancıları gezmen lazım bazen ellerine geliyor bazen gelmiyor değişir. İşlemci elbette klasik r5 5600 oldukça f/p anakart tarafında b550 şart gibi pci ex 4.0 için bide 16 ram. Bütçe yetmezse b450 mortar çekersin 2. el kalanı sıfır dizersin.

İşlemciyi yükseltmek için yeni bir anakarta geçmen gerek, bu da yeni PSU yeni RAM falan derken pahalıya patlar. Elindeki sistemi gerekirse ölü bir fiyattan satıp, sıfır bir sistem almak senin için en mantıklısı olur.

Elindekini de satıp Total'de bir bütçe belirtmen senin için daha iyi olur. Sıfır sistem alabilirsin belki öyle.

İşlemciyi yükseltmek için yeni bir anakarta geçmen gerek, bu da yeni PSU yeni RAM falan derken pahalıya patlar. Elindeki sistemi gerekirse ölü bir fiyattan satıp, sıfır bir sistem almak senin için en mantıklısı olur.

Hocam peki sistemdeki bileşenleri satsam mesela anakartı RAM'i işlemciyi falan sistemi öyle öyle yenilesem

İkinci ele okey misin?
Olur farketmez

Elindekini de satıp Total'de bir bütçe belirtmen senin için daha iyi olur. Sıfır sistem alabilirsin belki öyle.

Hocam bu sistemi yeni aldım parça parça yenilemek istiyorum alırken bayağı zorlanip böyle dizmistim sistemi

Hocam Intel Core i5 12400F o işlemci olur mu sistemi bir anda değiştiremem

Yeni konular

Geri
Yukarı