i5 4590 Sistem Valorant'ta 100-180 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

dogukan2552

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 gb
Ekran kartı
1050 ti
Anakart
H81m e33
İşlemci
İ5 4590
Arkadasimla ayni sisteme sahibiz. Hatta arkadaşımın islemcisi daha kotu ama o benden daha yuksek FPS aliyor Valorant'ta. Arkadaşımın i5 3470, bende i5 4590 var. Ben 100-180 arasiyken FPS, onda 200'lerde bunun sebebi nedir?
1050 Ti.
i5 4590.
8 RAM.
1TB HDD.
Full HD de oynuyoruz ikimizde oyunu.

Arkadasimla ayni sisteme sahibiz. Hatta arkadaşımın islemcisi daha kotu ama o benden daha yuksek FPS aliyor Valorant'ta. Arkadaşımın i5 3470, bende i5 4590 var. Ben 100-180 arasiyken FPS, onda 200'lerde bunun sebebi nedir?
1050 Ti.
i5 4590.
8 RAM.
1TB HDD.
Full HD de oynuyoruz ikimizde oyunu.

Hocam çok nedeni var bunun en bilindiğini sorayım driverlar kurulu mu?
İkincisi HDD sağlığı nasıl?

Ekran 60 Hz ise 60fps üstü almanin pek bir önemi yok.
Ama bu farkın nedeni çok olabilir yani arka planda açık uygulamalar, belki Windows sıkıntılıdır.
Sıcaklık kaç mesela fazla ısınıyorsa kısıtlayabilir.
Ram eğer onunki fazlaysa daha fazla FPS alabilir normal. Bu durumda Ram ve SSD almak önemli ölçüde iyi olur.
Arttırmak istersen
Windows 10 LTSC 2021 indir veya 11 LTSC 2024,
ve şu rehberdekileri yap.

Ama herşeyden önce SSD alsan daha iyi olur.

Arkadaşınızın ekran kartı nedir? FPS olağandışı değil gibi görünüyor. Bu sistemle zaten 100-180 görmeniz normal geldi bana.

Arkadasiminda 1050 Ti ama zaten i3 4130'la bu FPS'lere yakin aliyordum ve normalse arkadasimin FPS niye boyle.

Hocam çok nedeni var bunun en bilindiğini sorayım driverlar kurulu mu?
İkincisi HDD sağlığı nasıl?

Driverlar kurulu ama HDD sağlığına nereden bakılıyor.

Ekran 60 Hz ise 60FPS üstü almanin pek bir önemi yok.
Ama bu farkın nedeni çok olabilir yani arka planda açık uygulamalar, belki Windows sıkıntılıdır.
Sıcaklık kaç mesela fazla ısınıyorsa kısıtlayabilir.
RAM eğer onunki fazlaysa daha fazla FPS alabilir normal. Bu durumda RAM ve SSD almak önemli ölçüde iyi olur.
Arttırmak istersen.
Windows 10 LTSC 2021 indir veya 11 LTSC 2024,
Ve şu rehberdekileri yap.

Ama her şeyden önce SSD alsan daha iyi olur.

RAM'lar ayni hocam arka plandaki cogu uygulama kapali ama arkadasim yeni format atmisti PC'ye ve onun fan sogutucu stok degil benimki stok.

Arkadasiminda 1050 Ti ama zaten i3 4130'la bu FPS'lere yakin aliyordum ve normalse arkadasimin FPS niye boyle.

Driverlar kurulu ama HDD sağlığına nereden bakılıyor.

RAM'lar ayni hocam arka plandaki cogu uygulama kapali ama arkadasim yeni format atmisti PC'ye ve onun fan sogutucu stok degil benimki stok.
Alakası olabilir onda ne var HDD mi?
Grafik ayarları en düşük mü?
SSD almanız çok daha iyi olur.
Yeni format attığı içinde olabilir. Fanı daha iyi dedin belki sende sanmam ama ısınma problemi vardır kısıtlıyordur. Msı Afterburner ile baktın mı sicaklik değerleri nasıl.

Alakası olabilir onda ne var HDD mi?
Grafik ayarları en düşük mü?
SSD almanız çok daha iyi olur.
Yeni format attığı içinde olabilir. Fanı daha iyi dedin belki sende sanmam ama ısınma problemi vardır kısıtlıyordur. MSI Afterburner ile baktın mı sicaklik değerleri nasıl.

Hocam ona simdi bakacağım onda SSD var grafik ayarlari en dusuk onunda benim de.

Yeni konular

Geri
Yukarı