i5 4590 Sistem Valorant'ta 100-180 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

dogukan2552

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 gb
Ekran kartı
1050 ti
Anakart
H81m e33
İşlemci
İ5 4590
Arkadasimla ayni sisteme sahibiz. Hatta arkadaşımın islemcisi daha kotu ama o benden daha yuksek FPS aliyor Valorant'ta. Arkadaşımın i5 3470, bende i5 4590 var. Ben 100-180 arasiyken FPS, onda 200'lerde bunun sebebi nedir?
1050 Ti.
i5 4590.
8 RAM.
1TB HDD.
Full HD de oynuyoruz ikimizde oyunu.

O zaman SSD olduğu için bu kadar fark oluyor olabilir.
Hem ekranın 60 Hz ise 60 FPS üstünü alsan bile hissetmezsin.

Hocam ben fpsdeyim SSD'i FPS'yi etkiler miki.

Hocam SSD varsa gerçektende fark ediyor HDD sağlığı program ile bakılıyor.
Yani zaten HDD eskidi SSD geçmekte fayda var.

Hocam SSD'i FPS'yi etkilemiyor diye biliyorum.

Hocam ben fpsdeyim SSD'i FPS'yi etkiler miki
Hocam SSD'i FPS'yi etkilemiyor diye biliyorum.
Öyle zaten, SSD'nin FPS'e ciddi bir etkisi yok, yalnızca açılış süresini (ör. ana ekran / lobi veya harita) etkiler. Yani SSD ile 100 FPS alıyorsan HDD ilede hemen hemen o FPS'i alırsınız, tek fark açılış hızı.

Öyle zaten, SSD'nin FPS'e ciddi bir etkisi yok, yalnızca açılış süresini (ör. Ana ekran / lobi veya harita) etkiler. Yani SSD ile 100 FPS alıyorsan HDD ile de hemen hemen o FPS'i alırsınız, tek fark açılış hızı.

Oyleyse bu FPS farki neden var sizce.

Ekran 60 Hz ise 60FPS üstü almanin pek bir önemi yok.
Ama bu farkın nedeni çok olabilir yani arka planda açık uygulamalar, belki Windows sıkıntılıdır.
Sıcaklık kaç mesela fazla ısınıyorsa kısıtlayabilir.
RAM eğer onunki fazlaysa daha fazla FPS alabilir normal. Bu durumda RAM ve SSD almak önemli ölçüde iyi olur.
Arttırmak istersen.
Windows 10 LTSC 2021 indir veya 11 LTSC 2024,
Ve şu rehberdekileri yap.

Ama her şeyden önce SSD alsan daha iyi olur.

Hocam baktim şu an 100 derecede islemci yeni termal macun sıktım stok fan ama fanin takilan tarafindan 2 tanesi kirik ondan dolayi temassizlik olabilir mi?

Son düzenleme:
Oyleyse bu FPS farki neden var sizce.

Hocam baktim şu an 100 derecede islemci yeni termal macun sıktım stok fan ama fanin takilan tarafindan 2 tanesi kirik ondan dolayi temassizlik olabilir mi?
NEY
100 derece mi?
O zaman yüksek ihtimal sıcaklık sorunundan kaynaklanıyor.
Temassizlik olayini bilmiyorum

SSD çok etmez ama eski bilgisayarlarda bana göre bir tık ediyor.

Hocam termal macun değişmeniz etki etmez eğer ki fan tırnakları kırıksa çünkü termal macun fan ile işlemcinin arasındaki hava boşluğunu kapatmaya ve soğutmaya yarar büyük ihtimalle stok fanda bir sıkıntı var.

Hocam zaten termal macunu yeni surdum tirnaklari kirik oldugu icin midir sizce o derceye cikmasi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı