i5 4590 yerine 4690

24953

Megapat
İyi günler Technopat ailesi. Arkadaşlar kendime yavaş yavaş oyun bilgisayarı topluyorum ve işlemci olarak'da intel serisinden 5'inci nesil işlemciye karar verdim fakat bildiğim kadarıyla ürünlerin sürüm numarası deniliyor sanırım bilmiyorum ve i5 4590 olan işlemciyi almaya karar verdim fakat şöyle bir sorum var 4590 değilde 4690 alsam ne gibi fark olur kararsız kaldım, şimdiden yardım edecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Kendi sitesinden özellikleri karşılaştırdım gördüğüm kadarıyla sadece hız farkı var. Üst modeli kesinlikle öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha güncel olduğu için 4690 modeli tercih etmelisin arada 60 lira fark var dolar düştüğünde aradaki fark da kapanır.

Tabi kide 4690 ama niye dersen 4690 çarpan kilidi açık bir işlemci yani overoclock için özellikle üretilmiş.Sağlam bir soğutma sistemiyle 5.0 ghz'i rahatlıkla görürsün.O yüzden hiç düşünmeden 4690 al...

Lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım İ5 4690
Çarpan kilidi açık bir işlemci değildir. K serisi yani
İ5 4690K işlemci çarpan kilidi açıktır.

4690 daha performanslı. Fakat arasında çok fazla büyük bir fark yoktur. Eğer bütçen çok fazla kısıtlıysa 4590 almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı