i5-4670K ve GTX1660 Ti sistem yükseltme

Seiko256

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, MSI GTX1660 Ti ekran kartım, i5-4670K işlemcim, 8 GB'da RAM var. Bunun işlemcisini, anakartını yenilemek, RAM'ini arttırmak istiyorum. Kartıma yakışır, tam performans çalıştıracak işlemci-anakart önerileriniz benim için önemli. RAM'i de 16 GB yapmalı mıyım? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, MSI GTX1660 Ti ekran kartım, i5-4670K işlemcim, 8 GB'da RAM var. Bunun işlemcisini, anakartını yenilemek, RAM'ini arttırmak istiyorum. Kartıma yakışır, tam performans çalıştıracak işlemci-anakart önerileriniz benim için önemli. RAM'i de 16 GB yapmalı mıyım? Teşekkür ederim.
4790k ve 1660ti çok dengeli, bazı oyunlarda ekran kartın zayıf kalıyor bile diyebiliriz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şuradan takip edebilirsin.

işlemciyi 0.5 GHz OC yaparsan 2 sene daha götürür o sistem seni.
Pardon bu arada 4760k imiş. Yine de OC yapıp yük değerlerine bakabilirsin önce.

Bütçeniz ne kadar?

RAM almayın bu sisteme; DDR3 kesinlikle ölü yatırım. DDR5'in eli kulağında iken bu sisteme yatırım yapmak dediğim gibi saçma olur. Yeni işlemci, anakart ve RAM alman yapacağın en iyi upgrade ve yatırım olur. R5 3600, B450 ve 16 GB 3200 MHz RAM alabilirsin.

O bütçeye artık bu sistemi yükseltmek ile uğraşmayın. Ekran kartı dışındaki tüm bileşenleri satıp ki bu sayede biraz daha bütçe yaratırsınız yeni güncel bir sistem kurabilirsiniz. Hemen istiyorsanız b450 anakartlı ryzen 3600 işlemcili bir sistem toplayabilirsiniz. Yaza kadar beklerim derseniz yeni işlemci ve anakartlarına da bakabilirsiniz.

O bütçeye artık bu sistemi yükseltmek ile uğraşmayın. Ekran kartı dışındaki tüm bileşenleri satıp ki bu sayede biraz daha bütçe yaratırsınız yeni güncel bir sistem kurabilirsiniz. Hemen istiyorsanız b450 anakartlı ryzen 3600 işlemcili bir sistem toplayabilirsiniz. Yaza kadar beklerim derseniz yeni işlemci ve anakartlarına da bakabilirsiniz.
Alan olur mu 6-7 yıllık bileşenleri?
I7 4790K alabilirsiniz ancak fiyatları 2.elde saçma, yine de performanslı çalıştıracaktır. RAM 16 GB yapmanız çok daha iyi olacaktır, oyunlar artık RAM canavarı.
Oyun için İ7 gereksiz para diye düşünüyorum.

Alan olur mu 6-7 yıllık bileşenleri ?

Olur tabii sonuçta herkesin bütçesi yeni bir bilgisayar kurmaya yetmiyor. Sizin bilgisayarınızda 1080p için hala güçlü bir durumda. Belki en yüksek ayarlarda oynayamazsınız ama ayarları biraz kısarak her türlü oyunu oynatır. Kaldı ki 2. el forumlarda 4790k + anakart 1500 TL satanlar var :D Siz komple kasayı satacağınız için ekran kartı hariç tabii satılması daha kolay olur.

Kesinlikle o sistemi geliştirmek gibi bir hataya düşme parana yazık olur.Ekran kartı hariç her şeyini sat ki alan olur ben imzamdaki sistemi toplamadan önce i7 4770 ile sistemim vardı.Hepsini satıp (ekran kartı hariç) imzadaki sistemi Amerika’ya gitmişken topladım.Size tavsiyem satın parçaları yeni sistem toplayın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı