Selamlar arkadaşlar. İsmim Kadir. Aranıza yeni katıldım.
Artık günümüz oyunlarını kaldırmakta zorlanan bir PC'im var. Daha doğrusu geçen yaz ekran kartı yandığı için iyi bir kart taktım ve sonradan öğrendiğime göre %40 darboğaz yapıyormuş ve o sebepten ötürü zaman zaman oynarken FPS kayıpları yaşıyorum. Bende sistemi güncellemeyi düşünmeye başladım.
Kasa ve özellikleri;
- ASUS H97M-E (RAM için 4 soket girişi var)
- Zalman Z5 ve 600W güç kaynağı takıldı.
-Intel Core i5 4690 K takıldı.
- G.Skill 8 GB takıldı + sonradan 8 daha ilave edildi.
-Samsung SSD 240
-Seagate 3.5" 1TB takıldı 180
-EVGA GTX 760 takıldı
-ASUS 23.6" VN247H alındı. 627TL
Pioneer 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD
EVGA 760 arızalanınca yerine ASUS ROG STRIX 1660 Ti OC takıldı.
İşlemci olarak 4790K takılırsa darboğaz sorununun gideceği söyleniyor fakat oda sorunu kalıcı değil ama bir süreliğine çözeceği yönünde yorumlar okudum.
İşlemci, anakart ve sanırım RAM'leri yenilersem sorun çözülmüş olur ama Zalman Z 5'deki güç ve havalandırmalar yeterli olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Anakart iyi, RAM yeterli, kasa ve güç kaynağı da iyi. Sistemi baştan yenilemenize gerek yok şimdilik, i5 4690K işlemcinizi elden çıkarın 4790K alın kartı rahatlıkla besler hala çok güçlü bi işlemci.
Biraz araştırırsanız bulabilirsiniz bence bulabilirseniz test ederek ve işkence testi yaparak alın, diğer türlü CPU,RAM,Anakart bunları satarak bütçeniz de varsa 10. Nesil intel sistem ve ya Ryzen sistem almanız daha mantıklı
iki işlemci arasında 400-500 tl gibi bi fark var.hangisini tercih etmem daha faydalı olur bilemedim.birde ana kart olarak ne tavsiye edersiniz.
birde nvidia ekran kartı amd işlemci ile çalışırmı?
nvidia ekran kartı amd işlemci ile kullanılabiliyor mu. hiç aklıma gelmedi uyumlumu iki ürün acaba