i5 4690K Sistem Toplama

TimurDilmen

Hectopat
Yer
İstanbul/Beylikdüzü
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Benim toplamak istediğim bir sistem var. Lafı uzatmadan sisteme geçeyim.
Kasa: Everest Range 7 Peak 650W PSU - 262 TL
İşlemci: İntel Core i5 4690K - 851 TL
HDD: WD 1TB - 217 TL
Anakart: MSI Z97 PC Mate - 352 TL
Ram: Corsair 8GB Vengeance 1600MHz - 203 TL
SSD: Samsung 850 EVO 120 GB - 268 TL
Ekran Kartı: MSI GTX960 Gaming 4G GDDR5 4GB - 982 TL
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 612 - 259 TL
Toplam: 3390 TL

Kasa konusunda çoğu kişi şikayetçi ama ben hem sizin tavsiyelerinize ve önerilerinize güvendiğim için yazdım. Birde güzel bir mouse klavye seti tavsiye ederseniz memnun olurum. Seçenek çok olduğu için karar veremedim.

Soğutucuyu Hyper 212 EVO ile değiştir. Fakat bu bütçeye yeni nesil Skylake sistem toplanabilir. Bütçe yetmez ise ekran kartını GTX 960 yap. Senin topladığın sistemle aynı paraya gelir.

3500.jpg

Ben de aynı işlemciden satın aldım beklentimi karşıladı. Teknik bilgim pek olmadığı için bi' şey diyemeyeceğim fakat ; ben MSI B85M anakart düşünürken , parçaları satın aldığım yerdeki arkadaş MSI' nin Gaming 5 serisi anakartını önerdi. Ben de ona göre aldım ve açıkçası sırf o ses kalitesi için bile o kadar para verilir kanımca. Oyun oynuyorsan klavye olarak A4Tech'in X7-G800 yahut Logitech G105 tavsiye ederim. Elin ufaksa kesinlikle mouseda Steelseries Kinzuyu tavsiye edebilirim. Mousepad için de yine Steelseries QCK+ XXL boy bir Fnatic Edition pad al derim .

Kasayı Zalman Z3 Plus kasaya döndürmeye karar verdim. Bu değişiklikten sonra fiyat 3471 TL oldu. İlk sorum bu sistem parçaları birbirine uyumlu mu? İkinci sorum ise eğer uyumlu ise oyunlardan nasıl bir performans alırım?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı