i5 4690K Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi

MiracleSound

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce topladığım bilgisayarıma ekran kartı almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçem 950 TL. Aklımda Amd r9 280x ve r9 380(4g) var fakat karar veremedim.
Sistem;
  • İşlemci: Intel i5-4690k
  • Anakart: MSI Z97 Gaming 3
  • RAM: Gskill ripjaws 8Gb(4x2) 1866Mhz XMP ram(CL9)
  • SSD: Sandisk 120GB Ultra II + Sandisk 240Gb Ultra II
  • Kasa: Zalman Z3 plus 600LE
  • PSU: Kasaya dahil 600W

Kafama takılan konulardan bir tanesi PSU yeterli olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciye 950tl ekran kartı biraz az kalır. Keşke işlemciyi biraz düşük alıp ekran kartına bütçe ayırsaydın. Tabii oyun oynayacaksan. Grafikçi falan isen kötü yapmamışsın.

Daha güncel olduğu için ikisinin arasından R9 380 daha mantıklı bir seçim olur. CraZyNoMaD'ın tavsiyesini de dikkate alabilirsin. PSU olarak 600 watt yeterli olur.

r9 290 alabilirsin veya arkadaşın dediği gibi r9 380x i bekleyebilirsin
R9 290 için 600 watt yetmeyebilir ve ısınması da cabası.

15 kasımda R9 380X çıkıcak. Aralık ayında Türkiye'de satılmaya başlar. Bunların yerine R9 380X alırsın.
Mantıklı beklemekte fayda var gibi gözüküyor.

O işlemciye 950tl ekran kartı biraz az kalır. Keşke işlemciyi biraz düşük alıp ekran kartına bütçe ayırsaydın. Tabii oyun oynayacaksan. Grafikçi falan isen kötü yapmamışsın.
Makina mühendisliği öğrencisiyim. Autocad, solidworks, Catia gibi programlar benim için ön planda olduğu için böyle bir tercih yaptım. Para olursa daha pahalı bir ekran kartı neden olmasın :D Psu güçlü bir şey olsa daha yüksek ekran kartları düşüneceğim ama psu yetmez yada para olursa direk GTX970 de alınabilir :)

Arkadaşlar en iyisi biraz daha bekleyip hem para biriktirip hemde belki fiyatı ucuzlarsa GTX970 almak. Ne dersiniz?

Dostum beklemekle sistem toplamak her türlü üzer. Ondan 2-3- ay sonra xx çıkar :D Baksana bir yıl önce sistem toplayan bugün pişman. DDR4 sistemler çıktı artık. Skylake de işin içine girince.. Yani sistem toplamak beklemekle pek olmuyor. R9 380 gayet de iyi bir kart. Hatta en iyisi bana göre. Fazlası biraz abartı olur. Video rander gibi oyunüstü işlemlere ihtiyaç duymuyorsan yeter de artar sana. Sağlam bir pc olmuş. Belki 16 gb ram yapabilirsin ileride.

İstersen Amazon'dan çok ucuza GTX 970 getirebilirsin. Hesaplarıma ve şimdiki dolar fiyatlarına göre yaklaşık 900-1000 liraya getirebilirsin. Bu konuda detaylı bilgi verilmiş bir bak istersen; Amazon.com'dan Ayrıntılı Alışveriş Rehberi ve SSS
Eğer o fiyata getirebilirsem çook iyi olur o zman kesin Gtx970 alırım. :D
Dostum beklemekle sistem toplamak her türlü üzer. Ondan 2-3- ay sonra xx çıkar :D Baksana bir yıl önce sistem toplayan bugün pişman. DDR4 sistemler çıktı artık. Skylake de işin içine girince.. Yani sistem toplamak beklemekle pek olmuyor. R9 380 gayet de iyi bir kart. Hatta en iyisi bana göre. Fazlası biraz abartı olur. Video rander gibi oyunüstü işlemlere ihtiyaç duymuyorsan yeter de artar sana. Sağlam bir pc olmuş. Belki 16 gb ram yapabilirsin ileride.
Doğru söylüyorsunuz bekledikçe yeni bir şey çıkıyor :D Bakalım eğer amazondan alabilirsem Gtx970 olmazsa R9 380 :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı