i5 4690K ve GTX 1060 3GB DotA 2 düşük FPS

ÜlgenHan

Megapat
Son bir yıldır böyle bir sorun yaşıyorum.
FPS değerlerim başlangıçta 90 - 110 arası fakat ilerleyen özellikle çok birimin çıktığı yoğun savaşlarda zaman zaman 40'a kadar düştüğü oluyor anlık olarak.

Donanımım:

i5 4690K (OC yok hiç yapmadım.)
GTX 1060 (3GB versiyonu) (Önceden GTX 780 kullanıyordum sorun yaşamıyordum.)
8 GB DDR3 1333 MHz (Hıza görev yöneticisinden baktım.)
Fakat RAM'lerim. 2x4 GB Corsair Vengeance Pro serisinden 2133 MHz.

Sorun sizce işlemci, ekran kartı mı yoksa RAM'in düşük olmasından mı?

Oyunu en yüksek ayarlarda oynuyorum fakat ekran çözünürlüğüm 1366 X 768 (Ekranım en yüksek bu değeri destekliyor.)

Aslında yeni bir bilgisayar da toplamak istiyorum. Başlangıçta işlemci, anakart ve RAM'i değiştirmek istiyorum. Tavsiyeleriniz var mı?

İşlemcimi 500TL'den satmayı düşünüyorum. Harici bir soğutucu kullanıyorum. Kendi soğutucusunu hiç kullanmadım kutusunda duruyor hala.
RAM ve Anakart (MSI Gaming 5) ne kadar eder?

ASUS GTX 1060 3GB'nin değeri ne kadardır sizce? (1 yıl garantisi bulunmakta önemi var mı bilmiyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Son bir yıldır böyle bir sorun yaşıyorum.
FPS değerlerim başlangıçta 90 - 110 arası fakat ilerleyen özellikle çok birimin çıktığı yoğun savaşlarda zaman zaman 40'a kadar düştüğü oluyor anlık olarak.

Donanımım:

i5 4690K (OC yok hiç yapmadım.)
GTX 1060 (3GB versiyonu) (Önceden GTX 780 kullanıyordum sorun yaşamıyordum.)
8 GB DDR3 1333 MHz (Hıza görev yöneticisinden baktım.)
Fakat RAM'lerim. 2x4 GB Corsair Vengeance Pro serisinden 2133 MHz.

Sorun sizce işlemci, ekran kartı mı yoksa RAM'in düşük olmasından mı?
Bios'dan ramlerin XMP profilini açmamışsın. Sorun RAM'in düşük olmasından ziyade yavaş olması olabilir. 2133MHz de çalışması gereken ramleri 1333 MHz olarak çalıştırıyorsun.

Bios'dan ramlerin XMP profilini açmamışsın. Sorun RAM'in düşük olmasından ziyade yavaş olması olabilir. 2133MHz de çalışması gereken ramleri 1333 MHz olarak çalıştırıyorsun.
Nasıl açacağım konusunda bir bilgim yok. Araştırıp deneyeceğim. Teşekkürler
Bu durum tüm oyunlarda böyle mi? Çözünürlükten dolayı dalgalanma yaşıyorsun. 1080P monitör alırsan işlemci ve kartı tam verimli kullanırsın. i5 4690K güçlü bir işlemci.
Hayır sadece dota da böyle. Bir de belirttiğim gibi valve oyunlarında alt tab yaparken bile gecikme oluyor ekran parlaklığı 1 sn sonra normale dönüyor
Çözünürlük yükselt, en az 1920x1080 yap çözünürlüğünü. Öyle dene.
Uygun bütçeli bir ekran önerebilir mısınız?

Fotoğrafta görünen kısımlardan hangilerini aktif edeceğim bios da da 1333 gözüküyor

Dosya Ekleri

• 20200304_123417.jpg
    20200304_123417.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı