İ5 4690K ve GTX 970 Tabanlı Sistem Toplama

yigitkeles48

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben yeni bir sistem topladım artıları eksileri var mıdır? Önerileriniz var mıdır? Veya uyumsuzluk falan? Cevaplarınızı bekliyorum.

• ANAKART=>ASUS H81 GAMER
  • Ekran Kartı=> MSİ NVİDİA GTX970 GAMİNG GDDR5 4GB
  • İŞLEMCİ=>İNTEL CORE İ5 4690K
  • RAM=>KİNGSTON HyperX Fury Red 8GB
  • SSD=>KİNGSTON SSDNow V300 120 GB 450 MB
  • SABİT DİSK= WD BLUE 1TB
  • KASA=>AeroCool GT_RS 600W 2x USB 3.0 5x Fanlı ATX Küp Bilgisayar Kasası

3437 TL fiyatı oluyor düşüncelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
H81 eski bir yonga seti.İşlemci K serisi olduğundan Z97 alabilirsiniz. OC yaparsınız. OC yapmak istemiyorsanız H97 yonga setli bir anakart alınız. SSD Samsung 850 Evo veya Hyper X Savage serisi bir ssd olabilir. Onun dışında sistem dehşet.

Anakart dışında her şey güzel. Bütçe artarsa MSI Z97 Gaming 5, artmazsa MSI H97 Gaming 3 ve i5 4460 ikilisini öneriyorum.

SSD'yi oyun için alıyorsan hiç alma. Bu arada anakart ucuz ama yonga seti eski. Overclock yapacaksan MSI gaming 3 alabilirsin. Yapmayacaksan İ5 4590 veya 4690 alıp H97 serisinden bir anakart alıp tasarruf yapabilirsin. Ekran kartı yerinde bir seçim. Böyle yaparsan canavar bir sistem toplamış olursun.

Ekran kartını msi gaming 3 ile değiştirmeye karar verdim.SSD gereksizmi onu çıkartiyim mi bu arada bütçeyi daha fazla zorlayamam i5 4460 ile i54690K farkı nedir

Ekran kartını msi gaming 3 ile değiştirmeye karar verdim.SSD gereksizmi onu çıkartiyim mi bu arada bütçeyi daha fazla zorlayamam i5 4460 ile i54690K farkı nedir
Anakart diyecektin sanırım :). Anakartı Gaming 3 alacaksan işlemcini K ibareli işlemcilerden alman gerek. İ5 4690K ile 4460 arasında gözle görülür bir fark yok. Cache ön bellek ve Ghz farkı var. SSD'nin oyuna katkısı yok. SSD bilgisayarın hızlı açılmasını sağlar ve hızlı veri okur. İ5 4460 alacaksan Z97 yerine H97 serisi bir anakart alman gerek. H97 seri anakartlar daha ucuzdur. Bununla beraber hem paradan tasarruf edersin hemde overclock yapmayacağın için işlemci soğutucu almana gerek kalmaz.

Hangi siteden alacaksın? 3500 liraya farklı ve daha verimli bir sistem toplayabiliriz. Şuan iyi gibi, MSI anakart almayın o chipset için. ASUS hız aşırtma imkanı sunuyor. K Serisi işlemci almayacaksanız, kesinlikle H97 Gaming 3 öneririm. Ayrıca i5 4590 yeterlidir, bu hali de iyi ama.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı