i5 4690K Z97 PC Mate, GTX 960 Uyumluluğu

MSI PSU hesaplama sitesinden bir hesaplama yaptım Nvidia GTX 960 olmadığı için 970'i seçtim, 383 Watt istedi. Bir de verdiği watt değeri her bileşenin en yüksek Watt değeri.

Sistem PSU.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Z97 PC Mate'i alma demiyorum. 4690K'yı 4.5GHz'lere çıkaracaksan stabil bir overclock deneyimi yaşayamazsın. Yoksa otomatik overclock ile 3.8GHz'lerde kullanılabilir. Ama 2. önerimde çok ısrarcıyım. Everest pişmanlıktır, sakın alma. Önerdiğim klavye-mouse çok sağlam ve kaliteli, kaçırma.

MSI BIOS'dan bir kere OC butonuna bastıktan sonra overclock hep kalıyor mu? Yoksa her açtığımda overclock yapmam gerekiyor mu?
Logitech G103 klavyenin enter tuşu küçük, o klavyeyi kullanabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca caps lock'un altındaki shift tuşu da büyük.

Msı bıos'dan bir kere OC butonuna bastıktan sonra overclock hep kalıyormu ? Yoksa her açtığımda overclock yapmam gerekiyormu ?
Logıtech G103 klavye enter tuşu küçük o klavyeyi kullanabilir miyim bilmiyorum. Ayrıca caps lock'un altındaki shift tuşu da büyük.
Klavye olan sorunu yanıtlayayım. Ben G105 kullanıcısıyım gayet şık ve sağlam yapısı var bu arada G103 ile arasında sadece makro ve led ışık farkı var. Yani sorun olmaz tavsiyem G103. (y)

Klavye olan sorunu yanıtlayayım. Ben G105 kullanıcısıyım gayet şık ve sağlam yapısı var bu arada G103 ile arasında sadece makro ve led ışık farkı var. Yani sorun olmaz tavsiyem G103. (y)

Otomatik O.C yaptıktan ve kaydettikten sonra siz ayarları değiştirene kadar her sistemi açtığınızda sistem otomatik O.C ile açılır. Yani ayarlar korunur. Ayrıca ne enter tuşu ne de shift tuşu önemlidir, önemli olan malzeme kalitesi ve tuş hissiyatıdır.

Peki çok teşekkür ediyorum. Kararım G103 everest markasını bende sevmiyorum fakat G103 shift tuşu büyük olunca ki bunu geçtim daha iyi olur shift tuşu büyük olursa oyunda koşarken daha iyi olur :D Enter benim için sıkıntı olur, ama yapıcak birşey yok G103 alıcağım.

Peki çok teşekkür ediyorum. Kararım G103 everest markasını bende sevmiyorum fakat G103 shift tuşu büyük olunca ki bunu geçtim daha iyi olur shift tuşu büyük olursa oyunda koşarken daha iyi olur :D Enter benim için sıkıntı olur, ama yapıcak birşey yok G103 alıcağım.
Merak etmeyin. Eliniz 10 günde enter tuşuna alışır. :) Mouse'u da alabilirseniz G300 alınız :)

Yeni bir sistem önerebilirim ancak ısrarla uyumlu mu diye sormuşsun. Şunları düzeltirsen uyumlu olacaktır:

- Z97 PC Mate overclock konusunda başarılı değil. En az Z97-AR veya Z97 Gaming 3 alınmalı.
- Everest klavye ve mouse çöptür. Onun yerine Logitech G300 mouse ve G103 klavyeye yönel.
- ZM500-LE bu sisteme fazlasıyla yeter. Ayrıca %75 verimlilikte gayet kaliteli bir PSU. Onu alın.

www.vatanbilgisayar.com: ASUS Z97-K Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DVI&VGA Anakart - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: MSI Z97S SLI KRAIT EDITION Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Hangisini önerirsiniz ve neden ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı