i5 540M ekran kartı tavsiyesi

aynen t ile başlıyor o zamanlar fazla birşey bilmiyordum r7 240 düşük bir kart bare r7 250 alayım sizce olurmu oyun oynamıyorum fazla zaten sadece gta 5 falan az oynarım o kadar darboğaz yaparmı

arkadaşlar birde benim anakartım kaç pin anakartımı değiştireyim

R7 250'ye kadar çıkacaksanız GT 1030 alın o halde. O kadar para verip de eski ekran kartı almamış olursunuz.

Anakartınız için bir şey söyleyemiyorum çünkü gerçekten tabiri caizse "abidik gubidik" bir anakartınız var. Alacağınız ekran kartını ileride de kullanırsınız fakat elinizdeki işlemci, anakart veya RAM'i toplu olarak değiştirmediğiniz sürece eski donanımları kullanıyor olursunuz.

Eğer ki Anakart+İşlemci+RAM üçlüsünü değiştirmek isterseniz de bütçe veriniz.

Başka bir seçenek de ekleyeyim, her ne kadar PSU ve HDD iyi görünse de kasayı satıp sıfırdan da sistem toplayabilirsiniz, seçim sizin.

R7 250'ye kadar çıkacaksanız GT 1030 alın o halde. O kadar para verip de eski ekran kartı almamış olursunuz.

Anakartınız için bir şey söyleyemiyorum çünkü gerçekten tabiri caizse "abidik gubidik" bir anakartınız var. Alacağınız ekran kartını ileride de kullanırsınız fakat elinizdeki işlemci, anakart veya RAM'i toplu olarak değiştirmediğiniz sürece eski donanımları kullanıyor olursunuz.

Eğer ki Anakart+İşlemci+RAM üçlüsünü değiştirmek isterseniz de bütçe veriniz.

Başka bir seçenek de ekleyeyim, her ne kadar PSU ve HDD iyi görünse de kasayı satıp sıfırdan da sistem toplayabilirsiniz, seçim sizin.
şuan alacak durumum yok ilerde işlemci ile anakartımı değiştireceğim inşallah ama ekran kartı daha değiştiremem o yüzden ileri dönük alacağım

gt 1030 kesin çalıştırır değilmi alacağım

İlk sayfada belirttiğim gibi anakartınız için alacağınız ekran kartının çalışma garantisini veremiyorum. Büyük ihtimalle sorun olmayacaktır ama çalışmama ihtimali de yok değil. İade edebileceğiniz bir yerden alın.

aynen t ile başlıyor o zamanlar fazla birşey bilmiyordum r7 240 düşük bir kart bare r7 250 alayım sizce olurmu oyun oynamıyorum fazla zaten sadece gta 5 falan az oynarım o kadar darboğaz yaparmı

arkadaşlar birde benim anakartım kaç pin anakartımı değiştireyim
R7 250 parasının hakkını vermeyen bir karttır. Onun yerine GT1030 almanız daha iyi olur. Darboğaz olacaktır tabii ki.

Darboğaz olunca ne oluyor? FPS mi düşüyor?

Darboğaz, içinde bulunduğumuz durumda işlemcinin ekran kartını besleyememesi anlamına geliyor.

Kısaca işlemciniz çok iyi olmadığından bir seviyeden sonra takılan ekran kartlarının tamamını besleyemeyecek ve ekran kartından tam performans alamayacaksınız.

Bundan dolayı çok paranız olsa bile o işlemciye GT 1030'dan daha iyi ekran kartı alınca daha iyi performans almayacaksınız. GT 1030 ile de küçük bir darboğaz olacaktır fakat alınabilecek yeni, ucuz ve F/P bir ekran kartı olduğundan alınmasında bir sakınca görmüyorum. İleride sisteminizi yükseltirseniz ekran kartını yine kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı