i5 6400 Sistemde her oyunda FPS düşmesi

Latto

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
GTX 1050 TI 4GB
Anakart
ASUS
İşlemci
I5 6400
Merhaba arkadaşlar, sistem özelliklerim;

Ekran kartı: GTX 1050 Ti 4 GB.
İşlemci: i5 6400.
RAM: 8 GB.
SSD'im yok.

Oyunlarda çok fazla takılma sorunu yaşıyorum örneğin 60 FPS aldığım bir oyun da (Squad) ne kadar oyun akıcı olsa da hayvan gibi takılma yaşıyorum. Bazen kaplamalar geç yükleniyor onlar yüklenirken yine takılıyor ya da bomba patladığında ateş edildiğinde ani takılmalar yaşıyorum. Bazen içimden diyorum bu takılmalar olmasa oyunu çok akıcı bir şekilde oynayabileceğim. CPU kullanımıma baktığım da bazen %95'lere çıktığını görüyorum GPU zaten çoğunlukla %99 da. Minecraft indirdim acaba onda da olacak mı diye hiç beklemediğim bir sonuçla karşılaştım onda da aynı takılmalar var biliyor musunuz inanılır gibi değil kafayı yiyeceğim. Bu sorun, işlemcinin artık yetersiz olmasından mı ya da performansını kaybettiğinden dolayı mı acaba?

Hikaye bazlı oyunlarda mesela Stray'ı Ultra ayarlarda grafiklerinin muhteşem olmasına rağmen neredeyse hiç takılma almadan akıcı bir şekilde oynayabildim. Ya da ETS 2 onu da aynı şekilde Ultra ayarlar + 200 resulation olarak hiç takılmadan oynayabiliyordum. Çözemedim arkadaşlar virüs falan mı var acaba? Çünkü bazen masaüstünde, tarayıcı da falan gezerken de takılıyor bir süre kendine gelemiyor bilgisayar. Müzik prodüktörüyüm çok fazla crack vst ve plugın indirdim o yüzden biraz şüpheleniyorum.

Up

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı