İ5 6400 sisteme monitör ve ekran kartı önerisi

Gencur

Megapat
Yer
Bursa
Kasa: AOPEN ES55-Y010
Güç kaynağı: HIGHPOWER 600 Watt 85+
İşlemci: INTEL CORE i5 6400
Anakart: MSI H110M PRO-VD
RAM: CORSAİR VENGANCE 8GB 2400 Mhz
Monitör: Philips 1600x900 2ms 60Hz vga
Yukarıda özelliklerini verdiğim sistemimde şu an Intel HD 530 onboard ekran kartı kullanıyorum. Monitör ve ekran kartı önerisi istiyorum. 1080p oyunculuk ile 1440p oyunculuk arasında kararsızım. Verilen paraya değer mi 1440p görüntü kalitesi? Yoksa gereksiz lüks mü? 1080p oyunculuk yeterli mi? Bütçe konusuna gelince parçaları taksitle alacağım. Mümkün olan en düşük fiyata almak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p oyuncluk günümüz için gayet yeterli bence. 4k - 2k mükemmel çözünürlükler fakat elde etmesi gerçekten zor.2k bir sistemi için en azından 2500 TL yi gözden çıkarman gerekiyor. 1080p alıcaksan eğer sana tavsiyem rx serisi bir kart ve freesync'li bir monitör alman şuan gayet avantajlı.Keza gsync biraz ulaşılamaz gibi.

Anakart ve işlemciye bakarak bütçenizin fazla olduğunu sanmıyorum. 1080p monitör yetecektir. Zaten DSR teknolojisi ile 1080p monitörde 1440p ve 4k ya çıkabiliyorsunuz.

Kasayı yeni erkan kartı ile test edeceğim. Sıcaklıklar aşırı olursa değiştiririm. Lüks için masraf yapmayı gereksiz buluyorum. 1080p 60 fps oyunculukta karar kıldım. 1080p çözünürlükte ultra grafik ayarlarında çoğu oyunda 60 fps veren ekran kartı hangisi acaba? 1920x1080 çözünürlükte monitör önerisi de istiyorum. 60 Hz kare yenileme hızı yeterli. Yazdığım halde bütçe soranlar olmuş tekrar ediyorum. Mümkün olan en düşük fiyatlı ürünü tercih ediyorum. Taksitle alacağım parçaları. bu nedenle sen 1000₺ lik parça önersen 9 aylık, ayda 113 tl taksitle alırım. 1500 tllik parça önersen 1 yıl ayda 127 tl taksitle alırım. Aylık ihtiyacım olan para miktarı belli. her ay ek olarak 300 küsür tl keyif harcaması yapabiliyorum. taksitle alarak bunu kullanırım. taksit bitince başka bir keyif harcaması yaparım. şimdi bütçe belirtilmedi diye atlayan olur illaki gtx 1080 önerir. gtx 1080 1920x1080 çözünürlükte gereksiz yere masraf. daha düşük kartlar ultra ayarlarda aynı çözünürlükte 60 fps verebilir. ben bu kartları öğrenmek istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Anakart ve işlemciye bakarak bütçenizin fazla olduğunu sanmıyorum. 1080p monitör yetecektir. Zaten DSR teknolojisi ile 1080p monitörde 1440p ve 4k ya çıkabiliyorsunuz.
sistem sadece oyunculuk için kullanılacak. anakartın, bildiğim kadarı ile fps ye hiçbir etkisi yok. o nedenle en ucuz olanı seçtim. i5 6400 oyunculuk için gayet yeterli. gtx 970 in yanına i3 6100 alanlar var :)

@Gencur hocam bende aynı şeyi demek istedim :) Bütçenizin kısıtlı olduğu kullandığınız parçalardan belli. Yani 2K monitörlük bütçeniz yok demek istemiştim. Ekran kartı olarak GTX 1060 düşünebilirsin.

geçen bi internet kafeye gittim. asus bi monitör kullanılıyordu. renkler aşırı parlak. büyük ekran. sadece altta çerçevesi vardı.sağ sol üst tarafta çerçeve yoktu monitörü çok beğendim. acaba fiyatı ne modeli ne merak ediyorum doğrusu :D kullanan bilen var mı? ekran kartı olarak gtx 1060 alacağım büyük ihtimal.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı