I5 6400 ve GTX 1060 6G Sistem Darboğaz Sorunu

ExOnly

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Sistemimi yaklaşık bir kaç yıl önce topladım ve aldığımdan beri darboğaz sorunu yaşıyorum ve sorunu hala bulamadım, buraya danışmak istedim.

İşte sistemim:

• Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
  • NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Asus
  • Asus H110M-DD3 Skylake
  • 8 GB RAM Kingston DDR3 800MHz

Bu sistemle darboğaz yaşıyorum yani en azından etrafımdakiler böyle diyor. Örnek olarak; Fortnite adlı oyunda normalde FULL ayarlarda 60 FPS'den düşmemesi gerekiyor fakat en düşük ayarlarda drop ve FPS düşüklüğü yaşıyorum.
MSİ Afterburner değerleri ekteki fotoğrafta.
Adsız.png

(1080p en düşük ayarlar)
Win10 etkinleştirilmedi, Nvidia güncel, Soğutmalar temiz yani herhangi bir toz yok.
Defalarca format attım sorun çözülmedi.
Genelde CPU %99'u görüyor. GPU (GCPU) hep 50-60 civarlarında ve 40'a düştüğü de oluyor.
CPU1-2-3-4 Genelde %100 oluyor.
RAM ise her şey kapalı iken 7000 MB kullanılıyor gözüküyor.

Sorun nedir? Bütün oyunlarda durum böyle.

@Mert Ukte dediği gibi anakart zaten DDR4, RAM olarak 16GB ve i7 6700 alın hatta ilerde
isterseniz GTX1070Ti veya GTX1080 takabilirsin.
@ExOnly paranız varsa ise 16GB RAM ve i7 6700 alın.

İ7 zaten hayalimdi fakat farklı hedeflerim var. Onun yerine darboğazı önlemi RAM dir. İ7 işlemci daha sonraya bıraksam RAM bir süre idare edermi? (8GB) yoksa 16 şartmı veya işlemci ?

Ram'lerin şu anda fiyatı uçmuş vaziyette. 8GB DDR4 2133 MHZ işinizi görür.
Biradaha beklersem daha da uçacak gibi o yüzden şimdi almak en iyisidir. O zaman konu kilit sebep RAM yetersizliğidir. Herkese çok teşekkür ederim.
16GB şart değil, ama ağır oyun oynamak istiyorsan 16GB yapmalısın artık oyunlar minimum
8GB oldu ondan dedim. İlerde alabiliceğiniz en yüksek işlemci anakartınıza i7 6700 olur.
Oynucağım en ağır oyun bf1 veya pubg. Onun dışında pek sanmıyorum yinede zamanınız için teşekkür ederim.

İ

Sadece RAM takviyesi o sistemde'ki darboğazı çözmez. İşlemcinizde o ekran kartına nazaran düşük seviyede. Fakat RAM takviyeside az çok sorunu çözebilir belli bir oranda tabiki. Sorun halen daha devam eder. Sonrası için mutlaka işlemciyide değiştireminizi tavsiye ederim ekran kartınızdan tam verimi almak adına.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı