ExOnly
Hectopat
Daha fazla
Merhaba. Sistemimi yaklaşık bir kaç yıl önce topladım ve aldığımdan beri darboğaz sorunu yaşıyorum ve sorunu hala bulamadım, buraya danışmak istedim.
İşte sistemim:
Bu sistemle darboğaz yaşıyorum yani en azından etrafımdakiler böyle diyor. Örnek olarak; Fortnite adlı oyunda normalde FULL ayarlarda 60 FPS'den düşmemesi gerekiyor fakat en düşük ayarlarda drop ve FPS düşüklüğü yaşıyorum.
MSİ Afterburner değerleri ekteki fotoğrafta.
(1080p en düşük ayarlar)
Win10 etkinleştirilmedi, Nvidia güncel, Soğutmalar temiz yani herhangi bir toz yok.
Defalarca format attım sorun çözülmedi.
Genelde CPU %99'u görüyor. GPU (GCPU) hep 50-60 civarlarında ve 40'a düştüğü de oluyor.
CPU1-2-3-4 Genelde %100 oluyor.
RAM ise her şey kapalı iken 7000 MB kullanılıyor gözüküyor.
Sorun nedir? Bütün oyunlarda durum böyle.
İşte sistemim:
- Intel(R) Core(TM) i5-6400 CPU @ 2.70GHz, 2701 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci
- NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB Asus
- Asus H110M-DD3 Skylake
- 8 GB RAM Kingston DDR3 800MHz
Bu sistemle darboğaz yaşıyorum yani en azından etrafımdakiler böyle diyor. Örnek olarak; Fortnite adlı oyunda normalde FULL ayarlarda 60 FPS'den düşmemesi gerekiyor fakat en düşük ayarlarda drop ve FPS düşüklüğü yaşıyorum.
MSİ Afterburner değerleri ekteki fotoğrafta.
(1080p en düşük ayarlar)
Win10 etkinleştirilmedi, Nvidia güncel, Soğutmalar temiz yani herhangi bir toz yok.
Defalarca format attım sorun çözülmedi.
Genelde CPU %99'u görüyor. GPU (GCPU) hep 50-60 civarlarında ve 40'a düştüğü de oluyor.
CPU1-2-3-4 Genelde %100 oluyor.
RAM ise her şey kapalı iken 7000 MB kullanılıyor gözüküyor.
Sorun nedir? Bütün oyunlarda durum böyle.