Merhaba Arkadaşlar.
Sorunum başlıkta da olduğu gibi; eski bir sistemim var bir kaç yenilik eklentisi yapacağım fakat olan kasamın yerine yeni kasa almalı mıyım, bu masrafa girmem gerekli mi- öğrenmek istiyorum.
İ5 650 , 1.nesil işlemcili, ECS/H55H-CM üretici ve modeli 1556 yonga setine sahip anakartımda 4GB'lik DDR3 RAM bulunuyor.
- Zotac'ın çift fanlı GTX 1050 Ti model ekran kartı,
- 500W'lık 80+ Highpower PSU:
★ High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S)
- Bir adette 4GB DDR3 1333Mhz'lik RAM'i:
Hi-Level DDR3 4GB 1333MHz Ram (HLV-PC10600D3DK/4G) ...
Alarak sistemimi yavaştan geliştirmek istiyorum. Biliyorum darboğaz olacak ama maalesef bütçe sıkıntımdan dolayı ve de ekran kartını çok fazla kısmak istemediğimden - bir beden fazla- seneye de kullanırım mantığıyla böyle bir karara vardım. Karar verme sürecimde bir yanlışlık varsa ayrıca önerilere de açığım fakat konu dışı olacaksa mazur görünüz..
Sorun şu ki; gereklilik konusunda benim bu eklentilere ilaveten yeni bir kasa almam gerekiyor mu, öğrenmek istiyorum: Gerek yeni ekran kartının gerekse yeni PSU'nun, veyahutta anakartımın halihazırdaki kasama uygunluk göstermede bir sorun çıkarıp çıkarmayacağı konusunda bir bilgim yok...
Not: Kasa ise Exper marka bir kasa -hani ofislerde yada evlerde görebileceğimiz; gamer olmayan kasalardan.. Genişlik 39cm. Yükseklik 35cm. En 16,5cm.
Sizden ricam bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...