i5 650 ve GTX 1050 Ti Sisteme Eski Kasayı Takmak

Pcbosnjak

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar.

Sorunum başlıkta da olduğu gibi; eski bir sistemim var bir kaç yenilik eklentisi yapacağım fakat olan kasamın yerine yeni kasa almalı mıyım, bu masrafa girmem gerekli mi- öğrenmek istiyorum.

İ5 650 , 1.nesil işlemcili, ECS/H55H-CM üretici ve modeli 1556 yonga setine sahip anakartımda 4GB'lik DDR3 RAM bulunuyor.

- Zotac'ın çift fanlı GTX 1050 Ti model ekran kartı,

- 500W'lık 80+ Highpower PSU: ★ High Power 500W 80+ Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S)

- Bir adette 4GB DDR3 1333Mhz'lik RAM'i: Hi-Level DDR3 4GB 1333MHz Ram (HLV-PC10600D3DK/4G) ...

Alarak sistemimi yavaştan geliştirmek istiyorum. Biliyorum darboğaz olacak ama maalesef bütçe sıkıntımdan dolayı ve de ekran kartını çok fazla kısmak istemediğimden - bir beden fazla- seneye de kullanırım mantığıyla böyle bir karara vardım. Karar verme sürecimde bir yanlışlık varsa ayrıca önerilere de açığım fakat konu dışı olacaksa mazur görünüz.. :)

Sorun şu ki; gereklilik konusunda benim bu eklentilere ilaveten yeni bir kasa almam gerekiyor mu, öğrenmek istiyorum: Gerek yeni ekran kartının gerekse yeni PSU'nun, veyahutta anakartımın halihazırdaki kasama uygunluk göstermede bir sorun çıkarıp çıkarmayacağı konusunda bir bilgim yok...

Not: Kasa ise Exper marka bir kasa -hani ofislerde yada evlerde görebileceğimiz; gamer olmayan kasalardan.. Genişlik 39cm. Yükseklik 35cm. En 16,5cm.

Sizden ricam bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...

O işlemciyle o ekran kartını takmam hata işlemcini geliştirmen gerek o işlemciye göre öle bir ekran kartı maalesef hata.

Ekran kartınızın boyunu ölçün eğer sığıyorsa içine sıkıntı yok değiştirmenize gerek yok. Sığmıyorsada ufak bir tadilat ile sığdırabilirsiniz eğer yapamazsanız o zaman değişim düşünün. Arkadaşın söylediğine katılmıyorum. i5 650 işlemci ile GTX 1050 Ti kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım. Bazı oyunlarda bir miktar darboğaz olacaktır elbet. Ben şimdiye kadar iki oyunda yaşadım bunu oyunlarda zaten sorunlu oyunlardı. Çokta fazla bişey olmadı 30 FPS'nin altına düştüğü hiç olmadı. En güzelide bütün oyunları ultra veya high'ta oynayıp o görsel şöleni görünce oyun oynamak buymuş diyorsunuz. :)

Ekran kartınızın boyunu ölçün eğer sığıyorsa içine sıkıntı yok değiştirmenize gerek yok. Sığmıyorsada ufak bir tadilat ile sığdırabilirsiniz eğer yapamazsanız o zaman değişim düşünün. Arkadaşın söylediğine katılmıyorum. i5 650 işlemci ile GTX 1050 Ti kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım. Bazı oyunlarda bir miktar darboğaz olacaktır elbet. Ben şimdiye kadar iki oyunda yaşadım bunu oyunlarda zaten sorunlu oyunlardı. Çokta fazla bişey olmadı 30 FPS'nin altına düştüğü hiç olmadı. En güzelide bütün oyunları ultra veya high'ta oynayıp o görsel şöleni görünce oyun oynamak buymuş diyorsunuz. :)
Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı