i5-6500 R7 370 oyundayken bir anda donuyor

haliln3x

Picopat
Daha fazla  
WhatsApp Görsel 2025-01-02 saat 18.28.07_31410add.jpg

WhatsApp Görsel 2025-01-02 saat 18.28.07_b16987a0.jpg

Yaklaşık bir aydır bu sorun ile karşılaşıyorum. Her zaman olmuyor ama bazen Valorant ve ETS 2 oynarken bilgisayar bir anda donuyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Ne oyundan çıkabiliyorum ne Görev Yöneticisi'ni açabiliyorum. Tek çare olarak güç tuşundan kapatıp yeniden açabiliyorum.

8 GB RAM vardı gittim 4 GB daha ekledim, SSD'yi yükselttim, format attım 2 defa temiz kurulum yaptım ama ne yaparsam yapayım düzelmedi. Sizce ne yapmam gerekiyor?

Anakart MSI H170 Gaming m3.
İşlemci i5 6500.
Ekran kartı R7 370 2 GB.
RAM Samsung 8 GB + Kingston 4 GB.
Delopama 240GB SSD + 120GB SSD + 1TB HDD + 1TB HDD.
Güç kaynağı Zalman ZM600-LE 600W.
Kasanın özellikeri bunlar sizce sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 2387105

Eki Görüntüle 2387106

Yaklaşık bir aydır bu sorun ile karşılaşıyorum. Her zaman olmuyor ama bazen Valorant ve ETS 2 oynarken bilgisayar bir anda donuyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Ne oyundan çıkabiliyorum ne Görev Yöneticisi'ni açabiliyorum. Tek çare olarak güç tuşundan kapatıp yeniden açabiliyorum.

8 GB RAM vardı gittim 4 GB daha ekledim, SSD'yi yükselttim, format attım 2 defa temiz kurulum yaptım ama ne yaparsam yapayım düzelmedi. Sizce ne yapmam gerekiyor?

İşlemci i5 6500.
Ekran kartı R7 370 2 GB.

Isılar nedir?

Eki Görüntüle 2387105

Eki Görüntüle 2387106

İşlemci i5 6500.
Ekran kartı R7 370 2 GB.

Benzer bir sorun yaşamıştım bende. Bilgisayar rastgele bir anda kilitlenip kalıyordu. Güç tuşuna basılı tutup kapayıp o şekilde açabiliyordum. Ben bu sorunu anakart değişerek çözdüm. RAM'den ekran kartına kadar her şeyi değiştirip denedim en sonunda anakart değiştirince düzeldi. Aynı şekil bir kilitlenme söz konusu ise RAM'leri kontrol etmenizi öneririm. Ne sıklıkla oluyor?

Oynarken riva turnerdan işlemcinin detaylı kullanımlarını sıcaklıklarını vs. gösteren paneli açıp izler misin?

ısılar gayet normal 50-70arası

Benzer bir sorun yaşamıştım bende. Bilgisayar rastgele bir anda kilitlenip kalıyordu. Güç tuşuna basılı tutup kapayıp o şekilde açabiliyordum. Ben bu sorunu anakart değişerek çözdüm. RAM'den ekran kartına kadar her şeyi değiştirip denedim en sonunda anakart değiştirince düzeldi. Aynı şekil bir kilitlenme söz konusu ise RAM'leri kontrol etmenizi öneririm. Ne sıklıkla oluyor?
şuanlık anakart değişimi yapacak durumda değilim. ramları nasıl kontorl edebilirim 1 günde 1 yada 2 günde 1

Oynarken riva turnerdan işlemcinin detaylı kullanımlarını sıcaklıklarını vs. gösteren paneli açıp izler misin?
tamamdır

Şuanlık anakart değişimi yapacak durumda değilim. ramları nasıl kontorl edebilirim 1 günde 1 yada 2 günde 1

Belki sorun anakartta değildir, PSU, RAM belkide işlemci bile olabilir. Test etmeniz gerek.

Belki sorun anakartta değildir, PSU, RAM belkide işlemci bile olabilir. Test etmeniz gerek.
ram testini yaptım ve bir sorun çıkmadı diğer testleri nasıl yapacağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı