i5 6500 & RX 6600 XT darboğaz yapar mı?

Emre042

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

İşlemci: i5 6500.
Anakart: B150.
RAM: 16 GB 2133 MHz.

2.el RX 6600 XT almayı düşünüyorum. Darboğaz olacaktır biliyorum ama oyun oynamasını baltalayacak şekilde kötü bir performans olur mu diye endişe ediyorum. Tabii ilerleyen zamanlarda işlemci yükseltmesi yapacağım ama 1080p ile geçici bir süre bana rahat oyun oynatır mı bu sistem? Çoğunlukla rekabetci oyunlar oynuyorum. Rainbow Six: Siege, xdefiand gibi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

2.el RX 6600 XT almayı düşünüyorum. Darboğaz olacaktır biliyorum ama oyun oynamasını baltalayacak şekilde kötü bir performans olur mu diye endişe ediyorum. Tabii ilerleyen zamanlarda işlemci yükseltmesi yapacağım ama 1080p ile geçici bir süre bana rahat oyun oynatır mı bu sistem? Çoğunlukla rekabetci oyunlar oynuyorum. Rainbow Six: Siege, xdefiand gibi...

Hocam darboğaz performansı kısıtlar ama işlemciden maksimum verimi alabilirsiniz. Sadece ekran kartını tam kullanamazsınız. İleride işlemci değişimiyle durumu duzeltirsiniz.

Anakart desteklemiyor diye biliyorum.

Onu hiç görmemişim doğrudur.

Anakart desteklemiyor diye biliyorum.

Hocam şimdi baktımda destekliyor deniyor. Forumda öyle demişler. CPU Support listesinde de 3 tane işlemci var sadece tam anlayamadım.

Şimdi Reddit'ten baktımda anakart destekliyormuş başka yerde desteklemiyor diye okumuştum %5 ile %10 arası performans kaybı olabilir diyorlar.

Merhaba,

Darboğaz testi bunu Google arat çıkan ilk sitede verileri gir bak ekran çözünürlüğünü sen kendin ayarlayıp bir bakarsın

Şimdi Reddit'ten baktımda anakart destekliyormuş başka yerde desteklemiyor diye okumuştum %5 ile %10 arası performans kaybı olabilir diyorlar.

Darboğaz testi bunu Google arat çıkan ilk sitede verileri gir bak ekran çözünürlüğünü sen kendin ayarlayıp bir bakarsın.

Darboğaz siteleri doğruyu göstermiyor tavsiye etmiyoruz önermeyin lütfen.

Şimdi konuyu tam anlamadım. Oynanış ile ilgili bir sorun çıkarır mı, çıkarmaz mı? Alayım mı uyumlu olur mu?

Bir sorun olmaz ama dediğim gibi ekran kartının performansını tam alamazsın. İşlemciyi köküne kadar kullanırsın. İşlemci yükseltmesi yapacaksan ileri vakitte alabilirsin ama sistemi full böyle kullanacaksan daha düşük bir ekran kartı tercih edebilirsin.

Az önce bu teste denk geldim. Değerler çok kötü görünmüyor. İşlemci kullanımı %86 civarına çıkıyor. Test 6650 xt ile yapılmış, 6600 xt den daha iyi bir kart. Grafik ayarlarını daima en yükseğe ayarlamak gerekli sanırsam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Az önce bu teste denk geldim. Değerler çok kötü görünmüyor. İşlemci kullanımı %86 civarına çıkıyor. Test 6650 XT ile yapılmış, 6600 XT'den daha iyi bir kart. Grafik ayarlarını daima en yükseğe ayarlamak gerekli sanırsam.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yüksek çözünürlük de bir çözüm olabilir hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı