BulanıkMantık

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, lise döneminden sonra, üniversite senelerim boyunca ara vermek zorunda olduğum oyun dünyasına güzel bir PC ile geri dönmek istiyorum. Aşağıdaki parçalara kablosuz mouse-klavye, kasa vb. ek masrafları da eklersek 6000 TL'yi bulur gibi görünüyor.

* Genel olarak sistem bu paranın hakkını verir mi ?
* Parçalar arasında uyumsuzluk var mıdır ?

Genel olarak düşüncelerinizi de paylaşırsanız, çok sevinirim.
Herkese iyi oyunlar diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok kötü toplamışsınız. Öncelikle İ5 6500 Overclock edilen bir işlemci değildir ve OC özellikli anakart almanıza ve sıvı soğutuc almanıza gerek yok. Aynı işlemciyi ben de stok fanıyla kullanıyorum boşta 30 derece. GTX 970 artık eskidi. 5.200TL'ye GTX 1070'li bir sistem toplanır ben size hemen toplayayım.
- İ5 6600
- Msı H170 Gaming M3
- Kingston 16GB(8*2) 2133Mhz
- WD Blue 1TB
- Dark N10
- Cooler Master GM750
- Samsung 850 Evo 250GB
- MSI GTX 1070 Gaming X 8GB
İnanın bu sistem çok daha performanslı olur.

Bilgilendirme için teşekkür ederim Anıl. Dediğim gibi PC dünyasından uzak kaldığım için yanlışlıklar olabilir. Yüksek maliyetli (5000-6000) bir pc toplayacağım ama öyle sınırları zorlamak için değil, benim için önemli olan tek şey önümüzdeki 5 sene boyunca çıkacak tüm oyunları kasma ,donma ,oyunu açamama vb. gibi sorunlar olmadan en kötü orta seviyede tüm oyunları oynatabilecek bir sistem olması yeterli benim için. OC olmasada olur. Tek tek sorularıma devam ediyim, cevapların üzerinden tekrar bir değerlendirme yapmayı düşünüyorum.
-100 TL fazla ver, i5 6600 işlemci al diyorsun, 0.1 ghz fark dışında performans olarak çok fark ediyor mu?
- Anakart konusunda; sistem + en fazla 5 oyun kuracak şekilde max performans alabilmek için normal SSD’ler yerine, M2 portlu okuma-yazma hızı baya yüksek Samsung PRO 950 yi seçtim (Performansa etkisi olur mu, pc ve oyun açılışlarında katkı verir mi detaylı araştıramadım ). Bu nedenle M2 portu olan bir anakart seçtim.
-Belleği 3000 mhz li seçtim,fiyat olarak aynı ,zaten anakart 2133 mhz desteklediği için bellekde 2133 mhz performansı verir diye biliyorum, frekans değeri daha yüksek belleği seçmenin bir zararı var mıdır bilemiyorum ?
- Kasaya daha bakmadım hiç.
- PSU’nun min 750w, gold sertifakalı ve modüler olmasına dikkat ettim, en uygunda o listedeki silverstone buldum diyebilirim. Böyle bir sistem için daha düşük voltlu psu yeterli olur mu bilemiyorum?
-Ne kadar soğuk ; o kadar yüksek performans ve daha uzun ömürlü olur mantığıyla OC yapmasam bile parçalara ısıdan zarar gelmesin diye sıvı soğutma tercih ettim.
-Oyun için en önemli olan şey ekran kartı olduğu için madem bu kadar para veriyorsun 2000 tl lik 1070 almak mantıklı olabilir. Fiyat olarak aralarında min 750-1000 TL arasında fark var gibi görünüyor. Ben 970 ile 1070 arasındaki performans farkını bilmiyorum şahsen. Biraz görünüme biraz özelliklere filan bakarak karar verdim diyebilirim. Ne kadar performans farkı olur, oyun oynarken özelikle büyük oyunlarda % kaç oranında bu farkı farkedebilirim bilemiyorum ?

Son düzenleme:
- Fark yok İ5 6500 alabilirsin bende kullanıyorum.
- Benim önerdiğim anakartta SSD'yi hızlandıran portlar var sana yeterli olur çok kaliteli bir anakart
- Samsung 850 Evo çok iyi bir SSD 5 saniyede açıldığını düşün diğerini aldığında da 4 saniyede açılır bence bu kadar takılma 850 Evo çok iyi F/P SSD'si. En kötü SSD bile HDD'den kat kat iyi.
- Zararı yok anakartın desteklediği en düşük MHZ'de çalışır.
- Kasayı ben kullandığım için tavsiye ettim 5 tane çok sessiz fanı ve ağır bir duruşu var.
- Benim önerdiğim PSU da moduler ve 80 Plus sertifikası var. Sisteme 600W bile yeter ama garanti olsun.
- İ5 6500 stok soğutucuyla kullanıyorum esktra masrafa gerek yok çok iyi soğutuyor. O paraya başka parçalara yatırım yapmak daha mantıklı
- GTX 970 artık çok eski bir kart oldu. Sizin bütçenizle GTX 1070'li sistem toplanır. GTX 1070 gerçekten çok iyi bir kartı GTX 970'den çok daha iyi internette GTX 970 vs 1070 diye Benchmark testlerine bakabilirsin. Ekran kartı en önemli parçalardan sakın düşürmeyin 1070 çok mantıklı.
- Umarım aklınızdaki soru işaretlerini kaldırabilmişimdir. İyi günler.

İşlemci, ekran kartı ve özellikle soğutucu konusunu tekrar değerlendireceğim.
Teşekkür ederim değerli yorumların için.

Aldığım bilgiler ve araştırmalar sonucunda yeni topladığım sistemi burdaki konu üzerinden takip edebilirsiniz. Kurban bayramına kadar en ideal sistemi toplamaya çalışıyorum, parçalarda tekrar değişiklikler olabilir.

Üzerinde pek düşünülmemiş gibi forumda biraz araştırma yapabilirsin birçok sistem konusu var ekran kartını bütçene göre yeni nesil kartlardan seçmelisin.

Mause ve Klavye kablosuz olursa daha iyi olur. Oyunlarda ki tepki süresi artar o yüzden kablolu ekipman almalısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…