i5 6500 ve GTX 960 Darboğaz Sorunu

gamesemse

Decapat
  • Intel i5 6500
  • MSI GTX 960
  • MSI B150M BAZOOKA GSKILL 2133 Mhz(1x8) RAM
  • 1 TB HDD
Böyle bir sisteme sahibim fakat oyunlara girdiğimde mesela Zula'da CPU kullanımı %50 iken GPU kullanımı %20'de geziyor. Fortnite'a girdiğimde; 14401080 Full Low ayarlarda CPU kullanımı %70-%80'lerdeyken GPU kullanımı %60'da geziyor. Ama Fortnite'de 1440x1080 Full max ayarlarda oynadığımda GPU kullanımı %99 oluyor, CPU ise %90-%80'lerde geziyor. Bir arkadaşım var, i5 8400 ve RX 590 sisteme sahip. O arkadaşım Zula'da CPU kullanımı %25, GPU kullanımı %95'lerde görüyor. Ben darboğaz olduğunu düşünüyorum ki olmaması lazım, işlemcim çok rahat bir şekilde ekran kartımı besleyebilir. Bana yardımcı olabilecek arkadaş var mı? Nasıl çözerim darboğazı? Windows 10 kullanıyorum Windows 7'ye geçmeyi düşünüyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce bi test yaptım Fortnite oyununda 1920*1080 Low ayarlarda CPU kullanımı %95 civarlarında gezerken GPU kullanımı %70 civarlarındaydı. Arada sırada takılmalar oluyordu. 8 GB Ram'e sahibim ve Fortnite bu ramin 6 GB'ını yiyor. Ramden dolayı da olabilir mi darboğaz ? Hocam gerekirse orjinal işletim sistemi alırım bi yardımcı olursanız gerçekten sevinirim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı