İ5 6500 ve GTX960 Kaç Watt PSU Gerekir?

yakupFFF.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemim;
  • İNTEL CORE i5 6500
  • MSI b150 GAMİNG
  • CORSAİR 8GB (DDR4)
  • MSI GTX 960
  • WD 1 TB
Bu sistem kaç WATT PSU ister? Bir de kesintisiz PSU varmış elektrikler kesildiğinde elektrik vermeye devam ediyormuş ondan da bahsederseniz iyi olur tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
600 - 650 W lık bir güç kaynağı yeterli.
Kesintisiz güç kaynağı günümüzde bence gerekli değil. Tabi bunu söylerken kaliteli, bilinen ve sertifikalara sahip bir güç kaynağı kullandığınızı düşünerek söylüyorum. Modern güç kaynaklarında voltaj korumaları mevcut. Çok çok şanssız bir durum olması lazım donanımsal bir bozulma için.
Kesintisiz bir güç kaynağı alacaksanız kullandığınız güç kaynağı kaç Watt ise o değeri 0.6 ile çarpıp o değerin altına düşmeyen bir "va" değerine sahip modellere bakmanız gerekiyor. Örneğin bilgisayarınızda 600W lık bir güç kaynağı kullanıyorsanız en az 1000 va değerine sahip bir kesintisiz güç kaynağı almanız lazım.

Benim tavsiyem bunun yerine kaliteli, bilinen markalı ve sertifikaları iyi olan bir güç kaynağı almanız. Kesintisiz güç kaynağı bir firma ya da şirket değilseniz gereksiz bir masraf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…