i5 6600 sıcaklık farkı

Ali Çelik

Megapat
Daha fazla  
İki ayrı sistemde aynı işlemciyi kullanıyoruz.
* İntel i5 6600
* Msi H150m Bazooka
* Corsair 8gb 2400Mhz cl 14
* Wd 320gb Harddisk
* Hi-level 120gb Ssd
* Zalman Zm500-le
* msi gtx750 Ti
Bu sistemde aida64 stress testinde işlemci sıcaklığı 60 derecenin üzerine çıkmıyor.
*Dark n10 750w
*Intel i5 6600
*MSI H110 Pro-VD
*Kingston 16 GB 1.2V 2133Mhz DDR4
*Hi-Level Ultra 120 GB 550/530
*Sapphire R9 390 nitro tri-x oc
Bu sistemde ise aida64 ile stress testi yaptığımızda ise işlemci sıcaklığı 75 dereceyi görüyor.
İkinci sistemde kasada 5 adet fan var. Buna rağmen işlemci 15 derece daha fazla ısınıyor. Bunun sebebi ne olabilir?

IMG_20160424_101542_1461539523618_1.JPG
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadan kaynaklandığını düşünüyorum. İkinici sistemdeki kasa daha eski ve hava akışı pek iyi sağlanmıyor gibi duruyor. Fanların verimliliği ve boyutu da eski olduğu için düşüktür.
Eski olan işlemcinin 60 derece olduğu kasa. Beş fanlı olan ise işlemcinin 75 derece olduğu kasa.

Soğutma derecesi aynı mı ?
Hayır değil. Beş adet fana sahip olan kasanın daha iyi soğutması lazım. Ama malesef işlemci sıcaklığı bu kasada daha yüksek.

Her işlemci bir olmaz. Her anakartta bir degil örnek verirsem benim eski işlemcim FX6300'dü. 40 dereceyi geçmiyordu. Anakar OC'da kitledi başka anakart aldim. Başka bir marka idi ve boşta 45 derece oldu. Termometrelerde farklı sanırım.

Ayrica 5 fn olmasi fazla bir şeyi etkilemez. Isı birikimi olmaz. Stock sogutucu fazla iyi bir tasarima sahip degil hep sicak kalıyor.

Başka bir termal macun alıp deneyebilirsiniz, tam temas etmiyor olabilir. Montaj hatası olabilir, bunlar olası şeyler. Ben sistemimi toplarken montaj yapmıştım sıvı soğutma kullanıyorum 6700K işlemci oyunlarda 35-40 arası oluyordu, sonra bir ara sökmem gerekti söküp tekrar taktım 30-35 arası gezinmeye başladı 5 derece farketti her şey aynı olmasına rağmen, bence bir söküp tekrar bir termal macun yenileyip deneyin.

O zaman ben yanlış anlamışım. Arkadaşımda da benzer bir durum var ve nedeni fanların dizilişlerinin doğru olmamasından kaynaklanıyor. Yazın işlemcisinin 100 C'ye çıktığını gördük. Kasanın önündeki 2 fanı kasa içine hava alacak şekilde ayarlayın arkadaki tek fak ise içerdeki havayı dışarı versin. Üstteki fanları ilk etapta çıkartın. Daha sonra ihtiyacınız olacağını sanmıyorum ama istiyorsanız daha sonra takabilirsiniz.
Arkadaşın dediği gibi her işlemci bir olmaz fakat 15 C de fazla kaçıyor. İşlemciden kaynaklı olduğunu sanmıyorum.

O zaman ben yanlış anlamışım. Arkadaşımda da benzer bir durum var ve nedeni fanların dizilişlerinin doğru olmamasından kaynaklanıyor. Yazın işlemcisinin 100 C'ye çıktığını gördük. Kasanın önündeki 2 fanı kasa içine hava alacak şekilde ayarlayın arkadaki tek fak ise içerdeki havayı dışarı versin. Üstteki fanları ilk etapta çıkartın. Daha sonra ihtiyacınız olacağını sanmıyorum ama istiyorsanız daha sonra takabilirsiniz.
Arkadaşın dediği gibi her işlemci bir olmaz fakat 15 C de fazla kaçıyor. İşlemciden kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
Montajlama doğru zaten fotoğraflarda tüm fanların yönü belli ve hepsi doğru şekilde montajlanmış.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı