İ5 6600 Sistemde Kilitlenip Kalma

Bende de aynı işlemci ve anakart var bende bir sorun yapmadı ama yine git bir Vatan Bilgisayar'a sor.

Merhaba, bu şekilde sorun benim başımada geldi. Sistemimi yeni topladım kısaca özelliklerini yazıyım
-i5 6500 İşlemci
-Asus H170 pro gaming
-kingston 2x8 2133 ram
-wd 1 tb blue 7200 hdd
-samsung 850 evo 120 gb
- zalman z11 neo 700'w
Bu şekilde sistemim var. Ekran kartını sorarsanız sonra alacağım, HD Graphis ile idare ediyorum.

Metin2 pvp server oynarken bilgisayar aniden kilitlenip kalıyor yeniden başlatmadan eski haline gelmiyor. Ne zaman kilitleneceği belli olmuyor bazen 1 saat sonra bazen 5 saat sonra oyunda da herhangi bir kasma donma yaşamıyorum. İşlemci durumunuda kontrol ediyorum anormal bu sıcaklığa da yükselmiyor.
Sadece o oyunda bu şekilde sorun çıkarıyor, normal kullanımda hiç olmadı. Oyunda bir sorun olabilir diye düşündüm ama içim rahatlamadı yine. Sizce de oyundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
Bilgisayar parçalarını test etmek istiyorum. Tüm parçaları hangi programlarla test edebilirim ?

Farklı konu açarsan sanırım yardım ederler bende de buna benzer sorun var fakat benimki oyun oynarken değilde genellikle öylesine internette dolaşırken oluyor sanırım ssd sorun yapıyor bilmiyorum. Çünkü Harddisk'e kurduğum oyunları oynarken bilgisayar sorun çıkarmıyor buda beni sorunun ssd olduğu kanısına itiyor.

Merhaba.
Bilindiği üzere Intel Skylake serisi işlemcilerde üretimden kaynaklı bir hata mevcuttur.
Intel ve donanım üreticileri ile ortak yapılan çalışmalar sonucunda donmalara sebebiyet veren hatanın giderilmesi işlemi güncel BIOS sürümleri ile sağlanacak.
Öncelikle BIOS güncellemenizi en son sürüm olacak şekilde yapın.
Sonrasında gelişmeler ile ilgili geri bildirimde bulunun.

Bios sürümü ilk sistemi topladığımda güncelledim, şuanda yeni bir sürüm yok.
Daha öncede bir konu açtım bilgisayarın ilk ekran gelme süresi biraz geç geliyor diye, arkadaşlar normal şeklinde yanıt verdiler.
Daha önce Casper bilgisarım vardı kasaya basar basmaz 2 saniye sonra casper yazısı geliyordu. Yeni topladıgım sistemde iste 8-10 saniye sonra geliyor, ASUS yazısı geldikten sonra windows hızlı bir şekilde başlıyor. (casperde logodan sonra başka yazılar geliyordu o ekranın tam ismini bilmiyorum ama donanım tarama gibi birşey diyim Realtek filan o tarz yazılar çıkıyordu. yeni bilgisayarda o yok arka planda yapıyor o taramayı tahminimce.) forumdan açtığım konuda da nomal şeklinde belirtince pek önemsemedim.
Ama bu oyunda kilitlenip kalması biraz canımı sıktı neyden kaynaklandığını da çözemedim. En son stres testi yapmak geldi aklıma, fakat internette birçok program karşıma çıktı hangileri iyidir pek bilemedim

@Murat Özcan cevabım konu sahibi @Dogukan990 içindi.
Herhangi bir karışıklığa sebebiyet vermemek için diğer kişilerin konusu içerisinde kendi sorunlarımızı belirtmememiz daha sağlıklı olacaktır.
Lütfen sorularınız için yeni konu oluşturun.

Özür dilerim, dediğiniz gibi farklı bir konu üzerinden açsam daha sağlıklı olacak

Vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler. Ben bilgisayarı aldıktan sonra ekran kartı felan güncellemekten başka pek bir şey yapmadım ha birde windows'u güncelledim. Fakat bios'u güncellemedim nasıl yaparım bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…