İ5 6600 Sistemde Kilitlenip Kalma

MSI Anakartta güncelleme deneyimim olmadı ama güncelleme asus ile aynı diye biliyorum.
MSI' ın sitesinden anakart modelini bularak "destek" menüsünde sürücüler var. Bios kısmından en son sürümü indirip bir flash bellege atacaksın. Daha sonra bios ayarlarına girerek bi yerlerden yapılıyor işte :) daha sağlıklı olması açısından videolu kaynaklara göz at, yanlış bir işlem yaparsan anakarta zarar verebilirsin.

MSI Anakartta güncelleme deneyimim olmadı ama güncelleme asus ile aynı diye biliyorum.
MSI' ın sitesinden anakart modelini bularak "destek" menüsünde sürücüler var. Bios kısmından en son sürümü indirip bir flash bellege atacaksın. Daha sonra bios ayarlarına girerek bi yerlerden yapılıyor işte :) daha sağlıklı olması açısından videolu kaynaklara göz at, yanlış bir işlem yaparsan anakarta zarar verebilirsin.
Teşekkürler. Bugün yaparım :)

Merhaba, bu şekilde sorun benim başımada geldi. Sistemimi yeni topladım kısaca özelliklerini yazıyım
-i5 6500 İşlemci
-Asus H170 pro gaming
-kingston 2x8 2133 ram
-wd 1 tb blue 7200 hdd
-samsung 850 evo 120 gb
- zalman z11 neo 700'w
Bu şekilde sistemim var. Ekran kartını sorarsanız sonra alacağım, HD Graphis ile idare ediyorum.

Metin2 pvp server oynarken bilgisayar aniden kilitlenip kalıyor yeniden başlatmadan eski haline gelmiyor. Ne zaman kilitleneceği belli olmuyor bazen 1 saat sonra bazen 5 saat sonra oyunda da herhangi bir kasma donma yaşamıyorum. İşlemci durumunuda kontrol ediyorum anormal bu sıcaklığa da yükselmiyor.
Sadece o oyunda bu şekilde sorun çıkarıyor, normal kullanımda hiç olmadı. Oyunda bir sorun olabilir diye düşündüm ama içim rahatlamadı yine. Sizce de oyundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
Bilgisayar parçalarını test etmek istiyorum. Tüm parçaları hangi programlarla test edebilirim ?

Yeni konu açsanız daha iyi olurdu ama burdan cevaplayayım. Bende aynı sorunu MAX PAYNE 3' de yaşıyordum sildim kurtuldum :) Yani oyundan kaynaklanıyor olabilir.

O ses GTX 970 den geliyor. Bakınız CoilWhine nedir? Ama o sorun çıkarmaz. Sistem SSD de ise ondan veya güç kaynağından olabilir.

O ses GTX 970 den geliyor. Bakınız CoilWhine nedir? Ama o sorun çıkarmaz. Sistem SSD de ise ondan veya güç kaynağından olabilir.
Anladım fakat coil whine gibi de değil sanki. Daha çok yüksek frekanslı bir ses, coil whine ise daha çok gürültü yapıyor üstelik oyun oynarken hiç ses çıkmıyor. Daha çok oyunu alta aldığımda veya menü aralarında ince bir ses kulak tırmalıyor. Ama ekran kartındanmı psu'dan mı geliyor o ses anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı