i5 6600 sisteme macOS uyumlu donanım tavsiyesi

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar. Maddi yetersizlikten dolayı MacBook Pro’mu satmaya karar verdim. Şu anki piyasa değeri 4-5 Bin TL civarında. Bunun yanında elimde kuruluma hazır olan bir kaç parça var.
  • i5 6600 İşlemci
  • H110M Pro-VD Anakart
  • 16 (8x2) GB Kingston HyperFuryX 2400MHz RAM
Eğer gerekirse MacBook'umu sattıktan sonra anakartımı da değiştirebilirim ama her şeyi sorunsuz kullanabileceğim bir hackintosh kurmak istiyorum. Bu sistemin üzerine önereceğiniz ekran kartı ve diğer donanımlar ne olur? Değiştirmem gereken donanım var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX1050Tİ eğer bütçe var ise GTX1070 modeline kadar yükseltilebilir. Ya da aceleniz yoksa yeni nesil kartları bekleyebilirsiniz.

Selamlar,
Evet gayette güzel bir sistem olur. Hatta MacBook'dan daha fazla performans alabileceğini söyleyebilirim donanımsal anlamda. GPU seçimi olarak maddiyattan yana sorun yaşıyorsan düşük fiyatlı ama idare edebilen bir GPU olarak 750Ti veya Gt1030 kullanabilirsin. Sıfır ve ikinci el fiyatlarıda uygun bu GPUların.

GTX1050Tİ eğer bütçe var ise GTX1070 modeline kadar yükseltilebilir. Ya da aceleniz yoksa yeni nesil kartları bekleyebilirsiniz.

Bu sistemin yanına GTX1050Ti aldığım zaman yeterli olacak sanırım. SSD seçimini F/P'a göre yapacağım. Bir de kablosu alıcı seçimi yapmam gerekecek yada anakartımın etherneti uygun mu acaba hackintosh için.

Bütçem şu an 2500 TL civarında ama tüm donanımları toplamam gerek. Macbook Pro 2014 13.3 var şu an ve satacağım. Elimdeki bileşenler ilk mesajımda yazıyor zaten.

Profesyonel bir uygulama için kullanılacaksa, öncelikle söz konusu programların hangi GPU ile daha iyi performans verdiğine bakmanı tavsiye ederim . OpenGL, CUDA vs. vs. . Nvidia kartların çoğu Web driver ve CUDA ikilisiyle yeterli derecede çalışıyor AMD kanadında da birçok ekran kartı sorunsuz çalışıyor ,zaten ufak bir aramayla uyumlu AMD kartlarının listesine ulaşırsın.
Eğer ki oyun oynamıyorsan ve bütçen kısıtlıysa hiç kafanı yorma, i5 6600 içindeki dahili GPU bile işini görecektir keza elindeki MB PRO'da dahili bir Iris grafik yongası kullanıyor. Intel Iris ve Irisi Pro, 6600K' nın dahili grafik yongasından öyle aman aman hızlı değil . Stabilite konusunda da gözün korkmasın, evde 3 Hackintosh( 1 masaüstü, 1 barebone, 1 notebook) ve 1 tane de MB Pro 2013 Late var. Hackintoshların tamamı MB Pro 2013' ten daha stabil ve çok daha performanslı çalışıyor , her gün profesyonel amaçlar doğrultusunda kullanılıyor bu cihazlar (render, video edit, post-processing vs.).
İlla ki harici bir grafik kartı istiyorum birkaç ekran bağlayacağım ya da oyun oynayacağım dersen, yukarıda bahsedilen 750ti iyi bir fiyat performans kartı(Özellikle Gigabyte gtx 750ti), 1030 ise gtx 750ti dan biraz daha yavaş ancak çok az elektrik tüketen bir kart . Elektrik faturam daha az gelsin, fan sesi duymak istemiyorum diyorsan tercih edebilirsin.

Almışken tekrar değiştirmeyeyim 1050Ti takayım kurtulayım bu dertten diyorum. 750Ti vs 1050Ti arasında kalıyorum bu durumda da. Buna tavsiyeniz ne olacaktır?

Almışken tekrar değiştirmeyeyim 1050Ti takayım kurtulayım bu dertten diyorum. 750Ti vs 1050Ti arasında kalıyorum bu durumda da. Buna tavsiyeniz ne olacaktır?
Şöyle bir sıralama yapayım o zaman ;
Eğer bütçe yeterliyse 1050ti gayet güzel bir çözüm olacaktır tabi ama ikinci el temiz bir gtx 970 bulursan tadından yenmez .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler hocam, ikinci el elektronik malzeme almak istemiyorum. Gidip sıfır GTX 970 alacağım. arasında 300-350 TL gibi bir fark var performans benim için önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…