İ5 6600 ve GTX 960 PC GTA 5 Darboğaz Var mı?

İşlemci kullanımı çok yüksek olduğu halde, ekran kartı kullanımını kısıtlamıyor ise veya çok çok az kısıtlıyorsa darboğaz yoktur ya da başlangıcıdır, yani sınırda ucu ucuna yetiyor diyebiliriz.

Ayarları bir tık daha açarak bu sorunu giderebilirsin. MSAA X8 gibi. Bu ayarlar da işlemci ucu ucuna yetiyor gibi. Pek hissettirmez darboğazı.

Oyun ayarları ultra zaten daha yükseltecek tek şey oyunu 2k çekmek olur oda fps çöker

İşlemci kullanımı çok yüksek olduğu halde, ekran kartı kullanımını kısıtlamıyor ise veya çok çok az kısıtlıyorsa darboğaz yoktur ya da başlangıcıdır, yani sınırda ucu ucuna yetiyor diyebiliriz.

İ5 6600 gibi bir işlemci nasıl olurda GTX 960 gibi bir ekran kartında dar boğaza neden olur ki ?

Program değerleri yanlış ölçüyor olabilir mi? Daha güncel programlarla ölçüm yapman mümkün mü?
Ayarları bir tık daha artırıp FPS çökebilir ama genede son değerlere bir bakmak lazım. Bence uyumlu çalışıyor. Ama işlemcine göre anlamadım gitti açıkçası. Daha eski 4 çekirdekli Cpular GTX 1060 ile darboğaza uğramadan çalışabiliyor. Yani işlemci %75-90 periyotlarında Gpu' yu çok rahat besleyebiliyor. Hayırlısı bakalım... Konuyu takip edeceğim...

Dedim ki MSAA ayarını X8 e alabilirsin. 2K ondan sonra ki durum.

Bende aldim zaten dedim hepsi son ayar dedim

Program değerleri yanlış ölçüyor olabilir mi? Daha güncel programlarla ölçüm yapman mümkün mü?
Ayarları bir tık daha artırıp FPS çökebilir ama genede son değerlere bir bakmak lazım. Bence uyumlu çalışıyor. Ama işlemcine göre anlamadım gitti açıkçası. Daha eski 4 çekirdekli Cpular GTX 1060 ile darboğaza uğramadan çalışabiliyor. Yani işlemci %75-90 periyotlarında Gpu' yu çok rahat besleyebiliyor. Hayırlısı bakalım... Konuyu takip edeceğim...

Onceden yapmıyordu ekran karti güncellenince oldu bu olay

Ben de ağır bir darboğazdan bahsetmedim bilgili arkadaşların da dediği gibi; 'bir darboğazın başlangıcı ya da hafiften başlamış olması' şu anki durumun. Ekran kartını etkilememesi, diğer oyunlarda etkilemeyeceğini göstermez. Darboğaz söz konusu ancak performansını kısıtlamıyor şu anlık.

Ben de ağır bir darboğazdan bahsetmedim bilgili arkadaşların da dediği gibi; 'bir darboğazın başlangıcı ya da hafiften başlamış olması' şu anki durumun. Ekran kartını etkilememesi, diğer oyunlarda etkilemeyeceğini göstermez. Darboğaz söz konusu ancak performansını kısıtlamıyor şu anlık.
Arkadaşım o işlemcinin, o ekran kartına darboğaz yapması çok enteresan ki; bana göre şu anda darboğaz yok gibi sayabiliriz. GTA V işlemciyi yoran bir oyun, işlemci kullanımı yüksek olması normal, bence arka planda işlemci kullanımını arttıran bir durum söz konusu. Kontrol etmeni öneririm.

Enteresan ama yapmış, R5 1400 de RX 580 ile Crysis 3'de fena darboğaz oluyor diğer hiçbir oyunda CPU %70'in üstüne çıkmamasına rağmen. Anormallik olsa da darboğaz söz konusu, daha neyi zorluyorsunuz anlamadım.

Enteresan ama yapmış, R5 1400 de RX 580 ile Crysis 3'de fena darboğaz oluyor diğer hiçbir oyunda CPU %70'in üstüne çıkmamasına rağmen. Anormallik olsa da darboğaz söz konusu, daha neyi zorluyorsunuz anlamadım.
Bana göre işlemcinin %100 olup, GPU % 93 olması darboğaz sayılmaz. Sonuçta GTA V gibi bir oyunda işlemci tam kapasite çalışıp, GPU' yu %93 seviyesinde çalıştırması işlemcinin performansını sergilediği gösterir. Bana göre darboğaz işlemci 85-90 veya 100 çalışır., GPU 50-60-70 çalışır; bu darboğazdır. İşlemcinin zayıf olmasında veya grafik ayarlarının düşük olmasından kaynalıdır. Yine dediğim gibi işlemciyi arka planda meşgul eden bir durum var ve GTA V işlemciye yük bindiren bir oyundur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı