i5-6600K & RX 580 sistem FiveM'de %100 CPU kullanımı gösteriyor

Ruzgxr

Decapat
Daha fazla  
RX 580 i5-6600K bir sistemim var fakat FiveM gibi oyunlarda çok fazla darboğaz yapıyor. İşlemci kullanımı %99'dan aşağıya düşmüyor fakat GPU hala %30 40. FiveM'de özellikle araba sürerken aşırı droplanma oluyor map yüklenmiyor yani oyun çamurdan daha beter oluyor. 20 FPS'den 1 FPS'lere düşüyor takılı kalıyor kafayı yedirtiyor bunu nasıl çözebilirim?
Anakartım: MSI Z170A PC Mate LGA1151.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580 i5-6600K bir sistemim var fakat FiveM gibi oyunlarda çok fazla darboğaz yapıyor. İşlemci kullanımı %99'dan aşağıya düşmüyor fakat GPU hala %30 40. FiveM'de özellikle araba sürerken aşırı droplanma oluyor map yüklenmiyor yani oyun çamurdan daha beter oluyor. 20 FPS'den 1 FPS'lere düşüyor takılı kalıyor kafayı yedirtiyor bunu nasıl çözebilirim?
Anakartım: MSI Z170A PC Mate LGA1151.
İşlemciyi değiştirerek ama ciddi seviyede bir değişim ile. R5 1500X sistemimde bende aynı sorunu yaşadım. Sizin gibi 20 FPS olmasada binalar yüklenmiyor ve sık sık drop yiyordu.
FiveM ciddi anlamda ağır bir oyun. 6 çekirdekli bir işlemciye geçmenizi tavsiye ediyorum.
16 GB RAM'de zar zor yetiyordu gözlemlediğim kadarıyla.

Tabi şuanlık oyunun grafiklerini düşürmeyi ve girdiğiniz sunucudaki performans ayarlarını kurcalamayı öneriyorum. Belki daha oynanabilir hale gelir, ayrıca SSD'ye kurun oyunu. Kaplama konusunda yardımı dokunur.

İşlemciyi değiştirerek ama ciddi seviyede bir değişim ile. R5 1500X sistemimde bende aynı sorunu yaşadım. Sizin gibi 20 FPS olmasa da binalar yüklenmiyor ve sık sık drop yiyordu.
FiveM ciddi anlamda ağır bir oyun. 6 çekirdekli bir işlemciye geçmenizi tavsiye ediyorum.
16 GB RAM'de zar zor yetiyordu gözlemlediğim kadarıyla.

Tabii şu anlık oyunun grafiklerini düşürmeyi ve girdiğiniz sunucudaki performans ayarlarını kurcalamayı öneriyorum. Belki daha oynanabilir hale gelir, ayrıca SSD'ye kurun oyunu. Kaplama konusunda yardımı dokunur.

İşlemci olarak bir öneriniz var mıdır? Galiba anakartım maximum i7-7700K destekliyor.

İşlemci olarak bir öneriniz var mıdır? Galiba anakartım maximum i7-7700K destekliyor.
FiveM için oda kurtarmaz. Oyüzden önerim yok. O soketin tamamı 4 çekirdekli zaten en fazla. Anakart değişmesi lazım yani, sıfır droplu ve sorunsuz oyun için. Birde SSD'ye kurmak lazım.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı