I5 6600K ve GTX 1080 Sistem, 1080p Düşük Performans Değerleri

Canakta93

Kilopat
Sistem özellikleri:
  • GTX 1080
  • I5 6600K
  • 8 GB RAM

PUBG'yi 1920*1080 ayarlar ile oynuyorum. Ayarların ultra veya very low olması farketmeksizin aynı FPS değerlerini alıyorum. Oyundayken CPU kullanımı PUBG'de 100, CS:GO'da ise 85-95 arası. İşlemcim i5 6600K. Game Boost'u kapatınca, 3.50 GHz hızda CPU kullanımım düşüyor. PUBG'de 75-95 arası değerler görüyorum. Problemim nedir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz yapıyor olabilir.
PSU yetmiyor olabilir.
Veya senin ekran kartın çok güçlü ancak CPU'ya yük bindirirsen FPS'te düşüş görebilirsin.
Bak şimdi şöyle düşün sen ekran kartından alıp yükü işlemciye veriyorsun işlemci kullanımı %100 oluyor GPU %80 oluyorsa sıkıntı var demektir.
Tam tersi olması gerekir ben %100 ekran kartı kullanımı %60 işlemci kullanımı alıyorum.
İşlemci biraz düşük kalmış buna göre oyunları 2K 4K çözünürlükte oynamayı dene.
Bu arada Game Boost programının pek işe yaramadığını düşünüyorum hatta bazı oyunlarda FPS bile düşürüyor bizzat kendim denedim test ettim.

GTX 1080 için en az 2K monitör öneriyoruz.

Çünkü very low da darboğaz oluyor Ultraya alınca da ekran kartı bütün performansını kullanabildiği için aynı fps İşlemci yetersiz

GTX 1080 için en az 2K monitör öneriyoruz.
Öyle bir kaide yok, isteyen istediği kartı istediği çözünürlükte kullanır. İşlemci de önemli. Ben 1080p144'de problemsiz kullanıyorum.

O işlemci 1080p'de GTX 1080'i besleyebilecek düzeyde değil. Darboğaz yaşıyorsunuz büyük ihtimal.

Herkesin kendi tercihi tabi lakin önerilen budur. En fazla kaç GPU kullanımı gördün de bu kadar celallisin ?

Bu tutumunuz hiç de hoş değil. Bana da aynısını yaptınız. GTX 1080 altı bir ekran kartıyla PUBG'de 144 FPS alabilir misiniz?
GTX 1070 ekran kartım var, alıyorum. Size karşı veya başkasına karşı herhangi bir kötü yorumda bulunmadım. Gelen cevaplara geldiği gibi yazıyorum o kadar.
Hiçbir AAA oyunda %95'in altına düşmüyor.
Aydınlattığınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…